'Türkler olmasaydı düşerdi...'

Yunan rahip Evangelos Papanikolaou, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini istavroz çıkararak kutladı. Yunan rahip, ''24 saat boyunca Ayasofya'ya kaç tane çıplak turist giriyordu. Şimdi uzun bir elbise ve başörtüsü ile gireceksin. Belki de bunu bir lanet değil, düzeltme olarak görmeliyiz.' ifadelerini kullandı. Papaz ayrıca Ayasofya'yı Türklerin koruduğunu belirterek, ''Onlar olmasaydı, Ayasofya düşerdi.'' dedi.

Bizans İmparatorluğu döneminde yapılan ve Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethiyle camiye dönüştürülen Ayasofya, 86 yıl önce alınan kararla müzeye dönüştürülmüştü.

Danıştay'a yapılan itirazlar sonucunda görülen davada, Ayasofya'nın müze statüsü düşürülmüş, geçtiğimiz hafta cuma günü kılınan namazla yeniden tam olarak ibadete açılmıştı.

Söz konusu karar, Yunanistan başta olmak üzere birçok devlet tarafından eleştirilmiş, Türkiye'ye skandal söylemlerle karardan dönülmesi için çağrıda bulunulmuştu.

Yunanistan'da Ayasofya'nın yeniden cami olmasının ardından Türk bayrağı yakılmıştı.

 YUNAN RAHİP: TÜRKLER OLMASAYDI AYASOFYA DÜŞERDİ

Öte yandan tüm bu gelişmelerin ışığında söz konusu kararları değerlendiren Yunan rahip Evangelos Papanikolaou, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesini istavroz çıkararak kutladı.

İşte Papanikolaou'nun dikkat çeken o açıklamaları;

''Türkler nerede vardıysa hep daha iyilerdi. Bizim için utanç verici ama bu gerçek. Girit'te daha iyi manastır sistemi vardı. Girit'te Türkler bir tane bile manastır kapatmadı ama Yunanistan'da Othonas'ın emri ile çok sayıda manastır ve kilise kapatıldı. Azizlerin hatıraları gümüş kutulardan çıkarılıp hükümet için maaşa dönüştürüldü.

Aynı zamanda Türkler hüküm sürerken insanlar kolayca dinlerini yaşayabiliyordu. Bu yüzden insanlar 'Latin serpuşu yerine Türk sarığı görmeyi tercih ederim' diyor. Bana kalsa ikisi de görülmesin ama biri seçmek zorunda olsam Latin yerine Türk seçerim.

Şimdi çok üzgün olduğunuz Ayasofya olayına dair. Şükürler olsun. Şimdi söyleyin, 24 saat boyunca Ayasofya'ya kaç tane çıplak turist giriyordu. Sayısızca. İç çamaşırı göstere kısa eteklerle. Yalan mı söylüyorum? Çünkü müzeydi. Ve tüm o kirli turistler umursamadan ve saygısızca giriyordu. Şimdi ayakkabı olmadan gireceksin. Bu saygı değil mi? Çıplak mı gireceksin? Hayır. Uzun bir elbise ve başörtüsü ile gireceksin. Belki de bunu bir lanet değil, düzeltme olarak görmeliyiz.

Şimdi Ayasofya için üzgünüz diyorlar. Ayasofya'yı koruyan Türkler olmasaydı Ayasofya düşerdi. Düşerdi... Böyle büyük bir yapıyı kim koruyacaktı? Türkler korudu!''

Söz konusu görüntüler EHA Medya tarafından servis edildi.

'Türkler olmasaydı düşerdi...' - Resim : 2

'Türkler olmasaydı düşerdi...' ile ilgili etiketler Yunan Yunanistan rahip Ayasofya Türk Türkler Müze cami Evangelos Papanikolaou Girit

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.