Yunan muhalefet partileri: Büyük bir diplomatik yenilgiye uğradık

Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde Türkiye'ye yönelik yaptırım kararının çıkmamasının ardından Yunanistan Parlamentosu'ndaki muhalefet partileri, Başbakan Miçotakis'i yerden yere vurdu. Hükümeti beceriksiz olmakla suçlayan partiler, bu durumun Yunanistan için büyük bir diplomatik yenilgi olduğunu bildirdi.

AB üyesi ülkelerin liderlerinin toplandığı Brüksel’deki zirveden, Yunan hükümetinin yoğun baskılarına rağmen, Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı çıkmamıştı.

MİÇOTAKİS'E KARŞI BİRLEŞTİLER

Yunanistan Parlamentosu’ndaki tüm muhalefet partileri, AB Zirvesi kararlarının ardından Yunan hükümetini kınadı.

Syrıza lideri, eski Başbakan Aleksis Çipras, kararın "ülke için başka bir diplomatik yenilgi” olduğunu söyledi. Çipras, Miçotakis için “Belli ki ülkenin egemenlik haklarını ve çıkarlarını savunamıyor” dedi.

Değişim Hareketi Başkanı Fofi Gennimata, “Türkiye'ye yaptırım davası fiyaskoyla sonuçlandı ve bizzat hükümet ve başbakan yenilgiye uğradı" ifadelerini kullandı.

Aşırı sağ Yunan Çözümü Partisi’nin Başkanı Kyriakos Velopoulos ise hükümeti “cahil ve beceriksiz” şeklinde eleştirdi.

 

Yunan muhalefet partileri: Büyük bir diplomatik yenilgiye uğradık ile ilgili etiketler Yunanistan Parti Türkiye Avrupa Birliği Yaptırım Miçotakis muhalefet
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.