Yunan istihbaratçıdan itiraf: 30 Ağustos 1922'den beri çamura batmaya devam ediyoruz!

Yunan Milli İstihbarat Teşkilatının eski üyesi Savas Kalenderidis, Batı'nın Küçük Asya Cephesi'ni çökerten 30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümünde Yunanistan'ın bugün de jeopolitik sefalete hapsolmuş bir şekilde yalnızlığa itildiğini yazdı.

Batı'nın "Küçük Asya Felaketi" dediği, Yunanistan'da tarih dersi kitaplarında "Modern Helenizmin en büyük ulusal felaketi" olarak isimlendirilen Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti.

"HELENİZM TARİHİNİN EN BÜYÜK ULUSAL FELAKETİ"

Yunan Milli İstihbarat Teşkilatının eski üyesi Savas Kalenderidis, Yunanistan'da yayın yapan Pontus News Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında Batı'nın aklıyla hareket ettiği için Yunanistan'ın Helenizm tarihinin en büyük ulusal felaketi yaşadığını ifade etti.

Yunan istihbaratçıdan itiraf: 30 Ağustos 1922'den beri çamura batmaya devam ediyoruz!

BÜYÜK BRİTANYA VE FRANSA'NIN AKLIYLA GİRİŞİLEN MACERA

Yazıda Mayıs 1919'da Küçük Asya Ordusu'nda yer alan Yunanistan'ın kendi ulusal strateji planı olmadan Büyük Britanya ve Fransa'nın aklıyla girişilen macerada Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşmasını ve diğer ülkelerin kendi çıkarları çerçevesinde hareket etmesi sonucu Yunanistan'ın yalnızlığa itildiği vurgulandı.

ATATÜRK'ÜN LENİN'E MEKTUBU

Kalenteridis, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) Kurucusu Vladimir Lenin dostluğunu başlatan Atatürk'ün birlik olma çağrısı ve yardım talebini içeren mektubuyla Emperyalist güçlere karşı birlikteliğin resmiyet kazandığını ifade etti.

YUNANİSTAN ZOR DURUMDA BIRAKILDI

Kemal-Bolşevik ilişkilerinin yakınlaşması ve alınan desteklerle Doğu cephesini kapatan Türkiye'ye karşı Fransa, İtalya ve İngiltere'nin tutum değişikline gittiğini ifade eden Kalenteridis "Yunanistan zor durumda bırakıldı" dedi.

YUNANİSTAN'IN JEOPOLİTİK SEFALETİ

Bugün Yunanistan'ın ne durumda olduğu herkesin malumu diyen Kalenteridis Küçük Asya Felaketi'nden bu yana ülkenin jeopolitik sefalete hapsolmuş bir şekilde çamura batmaya devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: Haber7

Yunan istihbaratçıdan itiraf: 30 Ağustos 1922'den beri çamura batmaya devam ediyoruz! ile ilgili etiketler Yunan Yunanistan ajan 30 Ağustos zafer bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.