'Doğu Akdeniz ve Ege'de haksız olan biziz'

Yunanistan'da uluslararası hukuk profesörü olarak görev yapan eski diplomat Aleksis İraklidis, Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'ye karşı haklı pozisyonda olmadıklarını vurguladı.

Ülkesindeki bir haber sitesinde açıklama yapan İraklidis, Yunanistan’da her kes hem Ege hem Doğu Akdeniz konularında Yunanların haklı olduğunu ve Türkiye’nin saldırgan ve haksız olduğunu sanmakta. Ama gerçek tamamen farklı” dedi.

''EGE YUNAN GÖLÜ DEĞİL''

İraklidis, “Biz Ege’nin Yunan gölü olduğunu sanıyoruz. Ama öyle değil Ege’de tarafların hukuki tezleri 6 konuda aslında eşit. Size bir örnek vereyim, hava sahası konusunda Yunanistan tamamen haksız. Karasularımız madem 6 mil o zaman hava sahamızın da buna eşit olması lazım. Bu uluslararası hukuka göre böyledir. Uçuş bilgi bölgesi konusunda da öyle. Savaş uçaklarının uçuş izni almalarına gerek yok” dedi.

 

'Doğu Akdeniz ve Ege'de haksız olan biziz' ile ilgili etiketler Yunanistan Yunan Türkiye Doğu Akdeniz Ege Aleksis İraklidis
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.