Yunan Cumhurbaşkanı Papa'ya ağladı

Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami statüsüne kavuşmasını hazmedemeyen Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu Papa'ya koştu. Papa'yı arayarak dert yanan Yunan Cumhurbaşkanı, Ayasofya Camii'nin yeniden müzeye dönüştürülmesi için çabalarını rica etti.

Yunanistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Katerina Sakellaropulu ve Papa Francis telefon görüşmesi yaptı.

Ayasofya'nın statüsünün camiye dönüştürülmesiyle ilgili kararı görüşmek için Papa'yı arayan Sakellaropulu, "Bu karar, bu ana sembolün insanlığa ve dünya kültür mirasına ait olduğunu düşünenleri derinden yaralıyor ve Türkiye'yi laik dünyanın değerlerinden, hoşgörü ve çoğulculuk ilkelerinden uzaklaştırıyor" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre: Ayasofya'nın statüsünün Türkiye'nin iç meselesi olmadığını, uluslararası toplumun doğrudan ve net olarak görüş bildirmesi gereken daha geniş kapsamlı bir konu olduğunu savunan Sakellaropulu, destek açıklaması için teşekkür ettiği Papa'dan kararın iptali için uluslararası toplum üzerindeki tüm nüfuzunu kullanmasını rica etti.

PAPA: ÇABALARA DEVAM EDECEĞİM

Açıklamaya göre Sakellaropulu'nun düşüncelerini paylaştığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararının siyasi olduğunu kaydeden Papa, kararın gözden geçirilmesi için çabalarına devam edeceğinin altını çizdi.

Papa Francis, Aziz Petrus Meydanı'ndaki ayinde "Ayasofya'yı düşünüyorum ve acı duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 

Yunan Cumhurbaşkanı Papa'ya ağladı ile ilgili etiketler Yunanistan Ayasofya Papa Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.