Yunan çareyi montajlı fotoğrafta buldu

Doğu Akdeniz'deki kararlı duruşunu ve sondaj faaliyetlerini sürdüren Türkiye, Yunanistan'ı korkutmayı sürdürüyor. AB'nin kapısını aşındıran ve bir sonuç elde edemeyen Yunanistan, şimdi de çareyi montajlı fotoğraflarda ve yalan haberlerde buldu.

Oruç Reis, bakım onarım faaliyetlerinin ardından yeni görevine başladı. Doğu Akdeniz'de arama ve tarama faaliyelerini sürdüren Oruç Reis, Yunanistan'ın tek gündemi haline geldi. Yunan medyasında Oruç Reis ile ilgili onlarca provokatif haber yayınlanırken, yalan içerikler ile algı operasyonu gerçekleştiriyor. Yunan medyasının son algı operasyonu bizzat devlet kanalı ERT eliyle gerçekleşti. Devlet televizyonunda Yunan savaş gemilerinin, karasuları ihlali yapan Oruç Reis'i kovduğu öne sürüldü. Gerçek ise kısa süre sonra ortaya çıktı.

'ORUÇ REİS'İ KOVDUK' YALANI

Sabah'ta yer alan habere göre: Yunan devlet televizyonu ERT, Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis'in, karasularını ihlal ettiğini iddia etti. Yunanistan donanmasının süratle harekete geçtiğini ve Oruç Reis'i bölgeden kovduğu öne sürüldü. 'Oruç Reis'i kovduk' başlıklı haberin görüntüsü olduğu iddia edilen fotoğraf da izleyicilere servis edildi.

Yunan çareyi montajlı fotoğrafta buldu

MONTAJ ÇIKTI

Servis edilen fotoğrafta Yunanistan savaş gemilerinin Oruç Reis'e müdahal ettiği görülüyor. Fotoğrafı logolu olarak servis eden ERT'nin yalanı ise kısa sürede ortaya çıktı. Servis edilen fotoğraflar incelendiğinde, montaj açıkça ortaya çıktı.

TÜRKİYE'DEN YENİ NAVTEX

Oruç Reis için Doğu Akdeniz'deki Navtex 27 Ekim'e kadar uzatıldı. Oruç Reis'e bölgede Ataman ve Cengizhan isimli gemiler eşlik edecek.

 

Yunan çareyi montajlı fotoğrafta buldu ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan Doğu Akdeniz oruç reis
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.