Yunan bu kez baltayı taşa vurdu

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri mülteci botunu Türk karasularına itmeye çalışan Yunan Sahil Güvenlik teknesine müdahale etti. O anlara ilişkin görüntüler Yunan basınında yer alırken, Türkiye 'tehlikeli manevralar yapmakla' suçlandı.

Ege Denizi'nde mültecilerin botlarını batıran ve çoğu zaman da Türkiye kara sularına iten Yunan Sahil Güvenliği, bu sefer baltayı taşa vurdu.

Midilli Adası açıklarında yaşanan bu insanlık dışı duruma kayıtsız kalmayan Türk Sahil Güvenliği, mülteci botunu Türk karasularına itmeye çalışan Yunan Sahil Güvenlik teknesine müdahale etti.

BİR DE TÜRKİYE'Yİ SUÇLADILAR

Yunan basınında yer alan haberlere göre; Yunan Sahil Güvenliği, Türk botunu "Yunan karasularına girip tehlikeli manevralar yapmakla" suçladı.

Yunan bu kez baltayı taşa vurdu

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi tarafından yapılan yazılı açıklamada "Helen Sahil Güvenliği bu sabah Türk Sahil Güvenliği ve Donanması'nın Yunanistan ile gerilimi tırmandırma amacıyla derme çatma sığınmacı botlarına Avrupa sınırına kadar refakat ettiği yönünde çok sayıda vaka bildirmiştir" denildi. Açıklamada "Bu sığınmacıların Türk kıyılarından yola çıktığı ve Türkiye tarafından desteklendiklerine bakılırsa risk altında olmadıkları şüphe götürmez" denildi.

 

Yunan bu kez baltayı taşa vurdu ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye göçmen Sahil güvenlik video bot

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.