Yunan Başpiskoposundan Ayasofya ile ilgili küstah sözler

Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos Ayasofya ve Türkiye hakkında haddini aşan açıklamalarda bulundu. Yunan Mesogeios televizyonuna konuşan Başpiskopos, Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağına ilişkin soruya, "Türkler buna cüret edemez" cevabını verdi.

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılıp açılmayacağına ilişkin tartışma Türkiye kadar Yunanistan'da da sürüyor.

Yunan Mesogeios televizyonuna Ayasofya'ya ilişkin açıklamalarda bulunan Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos Türkiye'yi hedef alan haddini aşan ifadeler kullandı.

Ieronimos, "Türkler ellerinde ne varsa o oyunu oynuyor. Ayasofya da bu oyunlardan sadece biri. Bunu yapmaya cüret edebileceklerini düşünmüyorum" dedi.

HÜKÜMET DANIŞTAY'IN KARARINI BEKLİYOR

Danıştay 10. Dairesinde, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan davanın duruşmasını 2 Temmuz tarihinde yapmıştı. Daire Başkanı Yılmaz Akçil kararın 15 gün sonra açıklanacağını ilan ederek, duruşmayı bitirmişti.

 

Yunan Başpiskoposundan Ayasofya ile ilgili küstah sözler ile ilgili etiketler Ayasofya Yunanistan Yunan ibadet başpiskopos Ieronimos
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.