Yunan basınından Türkiye hakkında skandal ifadeler: Türkiye'nin 'sözde el kitabını' yazdılar

Türkiye'ye her fırsatta provokasyonlar yapan Yunanistan'da çıkan bir haberde dikkat çeken ifadeler yer aldı. Türkiye'nin 'sözde el kitabını' yayınlayan gazete adaları hukuksuz olarak silahlandırdıklarını kabul etti. Yunan basınında çıkan haberde Türkiye hakkında skandal ifadeler yer aldı.

Yunanistan'ın art arda yaptığı provokasyon dolu hareketler nedeniyle Türkiye'den gelen tepkiler, Yunan basınında geniş yer buluyor. Pek çok gazete, Yunanistan'ın olası planlarından bahsederken Türkiye'nin 'usulsüzlük' yaptığını iddia edip, Paris Anlaşması'na aykırı bir şekilde hazırlanan 16 haritaya yer veriyor.

Öte yandan Yunan basınında provokasyon dolu hamlelere bir yenisi eklendi. Yunan gazetesi Kathimerini, Türkiye'nin 'kışkırtıcı' hamleleri olduğu iddia edip, Ankara'nın sözde el kitabını çıkardı.

Gazete, Yunanistan'ın kesinlikle tartışmayacağı ve taviz vermeyeceği konuları Türkiye'nin gündeme getirdiğini iddia ediyor. Anlaşmaya aykırı olmasına rağmen adalara asker çıkarıldığını açık açık söyleyen gazete, Türkiye'nin bu duruma karşı çıkacağını, ancak kendilerinin böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini dile getirdi. Türkiye'nin tartışmaları tırmandırdığını iddia eden gazete, Ankara'nın bunun yanı sıra Yunanistan'ı 'tavizsiz' olmakla suçladığını dile getirdi. Gazete, Türkiye'nin Yunan hava sahasını bilinçli olarak ihlal ettiğini iddia ediyor. Yunanistan, Türkiye'nin hedefinde Yunanistan Başbakanı, Dışişleri ve savunma bakanları ile cumhurbaşkanı olduğunu iddia ediyor. Türkiye'nin her türlü iletişim ve diyalog kanalını durdurduğu iddia edildi.

Gazete, "Başta mülteci ve göçmenleri geri püskürtmek ve hayatlarını tehlikeye atma, takviye kuvvetlerini tehdit etmek, adalara saldırmak, düşmanca ittifaklar ve ABD ittifakları kurmak gibi temel suçlamalarla bizi şeytanlaştırıyorlar" ifadelerine yer verdi. Her gün manşetlerinde asılsız iddialara yer veren Kathimerini, bu maddede Türk medyasının durumu kışkırttığını ifade etti.

EFES 2022 TATBİKATINI BİLE 'TEHDİT' OLARAK GÖRDÜLER

Efes-2022 tatbikatından bahseden gazete, bu eylemin Yunanistan'a yönelik bir tehdit olduğunu iddia etti. Türkiye'nin böylece Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bu yönde bilinçlendirmek istediği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde attığı Yunanca tweet ise 'psikolojik savaş' olarak yorumlandı.

Gazete, "Eğer bu analiz gerçekse, tırmanacak yeni adımlar olacaktır. Bu nedenle de Madrid'deki NATO zirvesinden önce daha fazla gerginlik yaşanması mümkün" sözlerine yer verildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in geçtiğimiz günlerdeki açıklamalarını da değerlendiren gazete, Stoltenberg'in Türkiye açıklamalarını, NATO-Türkiye açıklaması olarak değerlendirdi. Yunan ajansının, "Türkiye bölgede gerginliği tırmandırıyor" söylemiyle başlayan soruya cevap veren Stoltenberg "Türkiye ve Yunanistan sadık müttefiklerdir. Türkiye ile Yunanistan'ı Ege'deki anlaşmazlıklarını güven ve ittifak dayanışması ruhu çerçevesinde, çözmeye teşvik ediyoruz." demişti. Stoltenberg Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri ile ilgili ise Türkiye'nin terör endişelerinin önemini ön plana alarak, "Endişeleri meşrudur ve tüm müttefikler, bu endişelerdi ciddi şekilde göz önüde bulundurmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Efes-2022 tatbikatı Yunanistan'da büyük yankı uyandırmıştı. Olayın ardından panikleyen Yunanistan basında yine skandal ifadelere imza atmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "ŞAKA YAPMIYORUM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Efes 2022 tatbikatının açılışında yaptığı konuşmada her fırsatta provokasyondan kaçınmayan Yunanistan'a uyarılardan bulunarak, "Yunanistan'ı gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum" sözlerine yer vermişti.

Yunan basınından Türkiye hakkında skandal ifadeler: Türkiye'nin 'sözde el kitabını' yazdılar ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye basın yazı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.