Yunan basını yazdı... Miçotakis'in Türkiye planı deşifre oldu: Startı Macron'la verdi!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, BM 77'inci Genel Kurulu kapsamında New York'ta. cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra konuşacak olan Miçotakis'in, Türkiye'ye karşı diplomatik kanalları kullanarak cevap vereceği belirtildi.

Amerikan haber kanalı CNN International'in Yunanca edisyonu CNN Greece,Başbakan Kiryakos Miçotakis'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Toplantısı kapsamında, dünya liderleriyle Türkiye'yle yaşanan grelimi konuşacağını yazdı.

"TÜRK PROVOKASYONU" 

Türkiye'nin hakkını savunan girişimlerini "Türk provokasyonu" olarak nitelendiren CNN Greece, "Atina, komşusuyla ilişkilerindeki yeni krizle başa çıkmak için iki yönlü bir yaklaşım benimsedi" ifadesini kullandı:

"Yunan hükümeti bugün New York'ta Türk provokasyonu hakkında bir bilgilendirme kampanyası başlatırken, Miçotakis ve Dendias, sürekli yükselen Türk söylemine diplomatik bir cevap vermeye hazırlanıyor."

 

"STARTI MACRON'LA VERDİ"

CNN Greece, Miçotakis'in, "Bir yandan Türk siyasetçilerinin savaş çığlıklarını ve anekdotsal açıklamalarını cevapsız bırakmazken, diğer yandan konuyu her fırsatta uluslararası arenaya taşıdığını" yazdı.

Miçotakis'in bu yönteme; Macron'la görüşmeyle start verdiği belirtilen haberde, "Edinilen bilgiye göre Başbakan, Yunanistan'ın bölgede istikrarın direği olmasının yanı sıra güvenilir bir müttefik ve ortak olarak rolüne odaklanacak" denildi.

"YUNAN BAŞBAKAN'A CEVAP HAKKI TANIYACAK"

Haberde Miçotakis'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra BM Genel Kurulu'na hitap edeceği ve bunun Yunan Başbakan'a cevap hakkı tanıyacağı aktarıldı.

Yunan basını yazdı... Miçotakis'in Türkiye planı deşifre oldu: Startı Macron'la verdi! ile ilgili etiketler Yunan Yunanistan BM Erdoğan Cumhurbaşkanı Miçotakis
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.