Yunan Başbakan Miçotakis yine Türkiye'yi şikayet etti

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığından rahatsız olan Yunanistan'dan yine skandal bir adım geldi. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, veda ziyareti kapsamında Atina'ya giden Almanya Başbakanı Angela Merkel'e sitem etti. Miçotakis, Brüksel'in Ankara'ya karşı daha sert tavır takınması gerektiğini söyledi.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kurduğu üstünlükten rahatsız olan Yunanistan yine Türkiye'yi hedef aldı. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, veda ziyareti kapsamında Atina'ya giden Almanya Başbakanı Merkel ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında yine Türkiye'yi hedef aldı. Ankara'nın diyalog çağrılarını reddeden ve silahlanmaya devam eden Yunanistan'ın Başbakanı Miçotakis, Türkiye'yi hedef aldı.

MİÇOTAKİS'İN MERKEL'E SKANDAL ÇAĞRISI

Almanya'da yeni hükümet kurulana dek başbakanlığa vekalet eden Angela Merkel, G20 ve BM'nin iklim zirvelerine katılması öncesi Atina'ya veda ziyaretinde bulundu. Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ortak basın toplantısında, AB'nin Türkiye politikasını eleştirdi. AB'nin Türkiye politikasını 'ılımlı' olarak niteleyen Miçotakis, Merkel'e 'daha sert tavır alınması' çağrısı yaptı.

Ege ve Doğu Akdeniz'de her fırsatta gerilimi tırmandıran ve Ankara'nın diyalog çağrılarını reddeden Yunanistan'ın başbakanı, konuşmasında Türkiye'yi hedef aldı.

AB'YE ANKARA'YA SERT OLUN ÇAĞRISI

Miçotakis, "Diyalogdan ve tansiyonun düşürülmesinden yana olduğunuzu biliyorum. İletişim kanallarını açık tutmaya çalışacağım Ancak çoğu zaman, Batı'nın sakinliği, Türkiye'nin keyfi hareketini teşvik ediyor." ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği'nden Ankara'ya karşı daha "sert tavır" takınmasını isteyen Miçotakis, "Avrupalı yetkililerin Avrupa siyasetini ve Avrupa pratiğini dönüştürme zamanı geldi. Haklarımız üzerindeki tehditlere veya anlaşmazlıklara müsamaha göstermeyiz." dedi.

Yunan Başbakan Miçotakis yine Türkiye'yi şikayet etti ile ilgili etiketler Kiriakos Miçotakis Yunanistan yunan başbakan Brüksel merkel
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.