Yumuşacık, Ağızda Dağılıyor; Domatesli Bonfile Tarifi! Bu Lezzete Ne Kimse Kayıtsız Kalamayacak

Sizde ağızda dağılan bir bonfile yemek istemez misiniz? Domates ile buluşan etimiz damakta inanılmaz bir tat bırakıyor. Etin kendisine has kokusu da domatesle birlikte yok oluyor. Ağır et yemeklerinden sıkılanlar için muhteşem bir tarif.

Sizde ağızda dağılan bir bonfile yemek istemez misiniz? Domates ile buluşan etimiz damakta inanılmaz bir tat bırakıyor. Etin kendisine has kokusu da domatesle birlikte yok oluyor. Ağır et yemeklerinden sıkılanlar için muhteşem bir tarif. Bonfileye domatesin çok yakıştığını gösteren yemeğimizin; yapımı da bir hayli kolay. Domatesli Bonfile tarifimiz sizlerle.

Malzemeler;

  • 750 gram bonfile
  • 2 adet soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 adet yeşil sivri biber
  • 6 küçük diş sarımsak
  • 2 adet defneyaprağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir küçük fincan sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber

Yumuşacık, Ağızda Dağılıyor; Domatesli Bonfile Tarifi! Bu Lezzete Ne Kimse Kayıtsız Kalamayacak

Hazırlanışı;

 Öncelikle bonfilelerimizi tuz ve karabiber ile güzelce ovalım. Genişçe bir tavada tereyağını eritelim. Bonfileleri tavaya alalım ve arkalı önlü hafif pembeleşinceye kadar kızartalım. Çok fazla kurutmamaya dikkat edelim. Hafifçe kızarttığımız bonfileleri yayvan bir tencereye dizelim. Başka bir tavada sıvıyağ ile küçük küçük doğradığımız soğanları kavurmaya başlayalım. Sarımsakları da ilave edelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Bir yandan domatesleri ve biberleri küçük küçük doğrayalım.

Yumuşacık, Ağızda Dağılıyor; Domatesli Bonfile Tarifi! Bu Lezzete Ne Kimse Kayıtsız Kalamayacak - Resim : 2

Doğradığımız biber ve domatesleri soğanın üzerine katalım. Tuzunu ve karabiberini de kattıktan sonra 5 dakika kadar kavuralım. Daha sonra ateşten aldığımız domatesli karışımı bonfilelerin üzerine dökelim. Defneyapraklarını da katalım. Ocağın altını az açalım ve pişmeye bırakalım. Tencerenin kapağı mutlaka kapalı olmalı. Etler yumuşayana dek pişirelim. Piştikten sonra defneyapraklarını içinden çıkartalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Bonfilelerimizi tavada kurutmadan kızartalım. Kuruyan etlerin suyu çekileceği için tadı iyi olmayacaktır. Arzu edilirse Defne yaprakları ile biberiye de katılabilir. Et yemeklerine biberiye aroması çok yakışacaktır.

Servis Önerisi; Bonfilelerimizi mutlaka sosu ile servis edelim.

Yumuşacık, Ağızda Dağılıyor; Domatesli Bonfile Tarifi! Bu Lezzete Ne Kimse Kayıtsız Kalamayacak ile ilgili etiketler bonfilo
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.