Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan ucuz?

Markette 2 kiloluk bütün tavuk 22 liraya satılırken, bir koli yumurtanın fiyatı 34 liraya kadar çıktı. Birkaç ayda 20 liradan 34 liraya yükselen fiyatlar nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Ucuz protein kaynağı yumurta, son günlerde vatandaşların gündeminde. Fiyatlar adeta tavan yaptı. Yumurtanın tanesi 1 lirayı aştı. 30'lu koli yumurta almak isteyenlerinde 34 lira ödemesi gerekiyor.

YUMURTA FİYATI TAVUĞU GEÇTİ

Bu artışla yumurtanın fiyatı, 22 TL’ye satılan 2 kiloluk tavuğu bile sollamış oldu.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Bir yumurta fiyatının 1 lirayı geçmesinin ardından, Ticaret Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bakanlık, yumurta fiyatlarında büyük artış yapan market, bakkal, işletmeleri denetlemeye hazırlanıyor.

Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan ucuz?

FİRMALARDAN SAVUNMA İSTENİYOR

Bakanlık yetkililerinin, yumurta fiyatlarındaki büyük artışla ilgili hem marketler hem de büyük toptancılarla da görüşmeler yaptığı öğrenildi. Bakanlık, arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ilişkin denetimlerinde firmalardan alış ve satış faturalarını gibi bilgi ve belgelerle firma savunmasını istiyor. Ardından bunları Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na bildiriyor. Ticaret Bakanlığı koordinasyonundaki kurulda Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının yanı sıra TOBB ve TESK temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri gibi perakende sektörünü temsil eden 13 üye bulunuyor. Fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalara 10 bin TL’den 100 bin TL’ye, stokçuluk faaliyetinde bulunanlara ise 50 bin TL’den 500 bin TL’ye varan idari para cezası uygulanıyor.

Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan ucuz? ile ilgili etiketler Tavuk zam Ticaret Bakanlığı yumurta fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.