Yulaf ezmesi mi mısır gevreği mi?

Bugünkü köşe yazısında, yulaf ezmesi ve mısır gevreği alternatiflerine değinen Osman Müftüoğlu, ''Birini seçmek zorunda olursanız, sağlığınız için yulafı seçin. Yulafın içeriği mısır gevreğine göre daha temiz. Yapısı daha seçkin. Kalorisi daha düşük.'' ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu bugünkü yazısında, yulaf ve mısır gevreği alternatiflerine değindi. Yulafın besin değeri açısından zengin olduğunu aktaran Müftüoğlu, ''Eğer bir sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ya da mısır gevreği alternatiflerinden birini seçmek zorunda olursanız, sağlığınız için yulafı seçin.'' dedi. 

Yulaf ezmesi mi mısır gevreği mi?

İŞTE MÜFTÜOĞLU'NUN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

Benim kahvaltı tercihim kayıtsız şartsız Türk kahvaltısıdır. Onun içinde de, zeytin, peynir, sahanda yumurta, bir dilim köy ekmeği, makul miktarda tereyağı vardır. Tabii ki o sofraya domates, salatalık, yeşil biber, maydanoz gibi lezzetler de çok yakışır.

Eğer bir sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ya da mısır gevreği alternatiflerinden birini seçmek zorunda olursanız, sağlığınız için yulafı seçin. Yulafın içeriği mısır gevreğine göre daha temiz. Yapısı daha seçkin. Kalorisi daha düşük. Posa/lif yapısı ise çok güçlü. Protein içeriği diğer tahıllara oranla daha fazla. Ayrıca güçlü bir mineral zenginliği var. Çinko, bakır, manganez, magnezyum, selenyum içeriği mükemmel. Bağışıklığa güç veren beta glukan gücü de çok iyi. Mısıra oranla daha fazla kolesterol düşürür.

Yulaf aynı zamanda daha çok prebiyotik güç sahibidir. İçindeki beta glukan bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kan şekerini dengelemeye de yardımcı oluyor. Yulafın içinde fitoöstrojenler, özellikle lignanların olması da ayrı bir avantaj.

Yulafın vitamin gücünü -özellikle E vitamini gücünü-de yabana atmamamız lazım. Bitmedi! Yulafın tiamin ve pantotenik asit zenginliğini de not düşelim. Tahıl seçimi yaparken “daha az gluten, daha çok fitobesin ve posa, daha bol protein” düşüncesi ile yulafa öncelik verebilirsiniz.

 

Yulaf ezmesi mi mısır gevreği mi? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.