Yüksek sıcaklıklar açık alanlara klima kurdurdu!

Katar'da gün içinde 48 derecenin üstüne çıkan aşırı sıcaklar nedeniyle dış mekanlara da klima kurulduğu belirtildi. Bu uygulamanın sıcaklıkları daha da arttırması bekleniyor.

Washington Post'ta yer alan habere göre, Katar'da aşırı sıcaklar nedeniyle açık alanda bulunan stadyum, alışveriş merkezi ve pazarlara da klimalar kuruldu. 

Yüksek sıcaklık altında yaşayan toplumlara uyarılarda bulunan Sürdürülebilirlik Odaklı Körfez Araştırma ve Geliştirme Örgütü'nün kurucusu Yousef el-Horr', "Klimaları kapatırsanız sıcaklık dayanılmaz boyutta olur ve etkili bir şekilde çalışamazsınız" açıklamasını yaptı.

Diğer yandan, dış mekanlarda klima kurulmasının uzun vadede iklime zararlı olacağı da aktarıldı. Klimalar için kullanılan fosil yakıt, sıcaklıkların küresel çapta artmasına yol açan karbon emisyonuna yol açacağı, bu durumda da sıcaklıkların daha da artacağına işaret edildi. 

 

Yüksek sıcaklıklar açık alanlara klima kurdurdu! ile ilgili etiketler Katar Sıcak klima fosil yakıt sıcaklık
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.