Yüksek Mahkeme'den karar çıktı: Dubai Emiri eski eşi çocukları için rekor tazminat ödeyecek!

İngiltere'de Yüksek Mahkeme Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'un İngiltere'ye kaçan eski eşi Prenses Haya ve iki çocuğunun güvenliğinin sağlanması için 500 milyon sterlinin üzerinde bir tazminat ödemesine hükmetti. Şeyh Maktum'un daha önce İngiltere'de iki çocuğunu kaçırmaya çalıştığının belirtildiği kararda Prenses Haya ve iki çocuğu için en büyük güvenlik riskinin Dubai Emiri olduğu belirtildi.

Dubai Emiri Şeyh El Maktum ile eski eşi Prenses Haya arasındaki tazminat davası sonra erdi. Mahkeme, 2019 yılında 2 çocuğu ile İngiltere'ye kaçan Prenses Haya'ya 500 milyon sterlinin üzerinde tazminat ödenmesine karar verdi. Bu rakam İngiltere'de ödenecek en yüksek boşanma tazminatı olarak kayıtlara geçti.

Eski eşi Dubai Şeyhi El Maktum'dan 2 çocuğu ile birlikte kaçarak İngiltere'ye yerleşen Prenses Haya, İngiliz mahkemesine dava açmıştı. Davanın kararına ilişkin yapılan yazılı açıklamada Prenses Haya'nın, aynı zamanda İngiltere'nin yakın müttefiki olan Dubai'nin Emiri El Maktum tarafından 'benzersiz bir tehdide' maruz kaldığı belirtildi.

Mahkeme sürecinde Şey El Maktum'un Prenses Haya ile birlikte İngiltere'ye kaçan 2 çocuğunu kaçırmaya çalıştığı ve Haya'ya büyük bir 'yıldırma kampanyası' uyguladığı ortaya çıkmıştı. Öte yandan El Maktum'un, dünyada gündem olan, casus yazılım Pegasus ile Haya ve 2 avukatı dahil 5 kişinin telefonlarını dinlediği de mahkemenin kararında yer alan bir başka ayrıntı oldu. Öte yandan Dubai Emiri Şeyh El Maktum'un korumalarının Prenses Haya'nın evine çok yakın bir noktada 30 milyon sterline ev almaya çalıştığı tespit edildi.

"EN BÜYÜK TEHDİT ŞEYHİN KENDİSİ"

Tazminatın 250 milyon sterlinlik kısmının peşin, geri kalanının ise taksitle ödenmesi için banka teminatının verileceği belirtilen mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı:

"Haya ve çocuklar, statüleri ve bu gibi durumlarda karşılaştıkları genel terörizm ve kaçırma tehditleri göz önüne alındığında, her durumda güvenlik sağlanmasına ihtiyaç duyacaktır, özellikle savunmasızdırlar ve bu ülkede devam eden güvenlik ve güvenliklerini sağlamak için su geçirmez güvenliğe ihtiyaç duyarlar."

Mahkeme kararında Prenses Haya ve çocukları için en büyük tehdidin Şeyh El Maktum'un kendisi olduğu belirtilerek “Bu, yalnızca hükümetlere açık olan Pegasus yazılımını kullanma yeteneğinden de anlaşılacağı gibi, sahip olduğu devletin tüm ağırlığı ile birleşiyor" denildi.

Yüksek mahkeme yargıcı, Haya'nın yaşamı boyunca güvenlik masraflarının yıllık yerine peşin ödenmesine karar verdi. Öte yandan mahkeme, çcoukların yetişkin olduklarında ve Şeyh Maktum'un ölümü durumunda oluşabilecek güvenlik değişimi sonrası ödemelerin yeniden gözden geçirilebileceğini de belirtti.

NE OLMUŞTU?

Ürdün Kralı Abdullah'ın üvey kardeşi olan Prenses Haya, 2019 yılının Nisan ayında iki çocuğuyla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'nden İngiltere'ye kaçmış ve Londra'ya yerleşmişti.
Çocuklarının velayetini alabilmek için İngiltere'de dava açan Prenses Haya'nın İngiliz korumasıyla ilişkisi olduğu da ortaya çıktı. Eski bir olimpik eskrimci olan Prenses Haya, BAE'den ayrılmasından bu yana düzenli olarak tehdit edildiğini söylüyordu. Ürdün doğumlu, İngiltere'de eğitim görmüş olan 45 yaşındaki Prenses Haya, 2004 yılında 70 yaşındaki Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'la evlenerek, Emir'in 6. ve en genç eşi olmuştu. Çiftin 7 ve 11 yaşlarında iki çocuğu var.

Yüksek Mahkeme'den karar çıktı: Dubai Emiri eski eşi çocukları için rekor tazminat ödeyecek! ile ilgili etiketler Dubai İngiltere Prenses Haya şeyh el maktum tazminat karar yüksek mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.