Yüksek enerji faturaları İngilizleri aç bıraktı: 6 milyona yakın kişi büyük sıkıntıda

Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz akışını kesmesi Avrupa'da büyük bir enerji krizine neden oldu. İngiltere'de yapılan bir araştırma krizin etkilerini bir kez daha ortaya koydu. Söz konusu araştırmaya göre 5.6 milyon İngiliz faturalarını ödemek için aç kalıyor. Öte yandan 6 milyon İngiliz ise son 3 aydır elektrik, su ve ısınmadan mahrum durumda.

İngiltere'de 5 milyondan fazla kişi enerji faturalarını ödemek için yiyecekten feragat ediyor. Çarpıcı raporun bir başka sonucuna göre, 6 milyona yakın kişi de son üç aydır ısıtma, elektrik ve sudan mahrum.

İngiltere’de Money Advice Trust adlı sivil toplum kuruluşu raporunda son aylarda, yaşam maliyeti krizinin kötüleşmesi nedeniyle milyonlarca İngiliz’in zor seçimlerle karşı karşıya kaldığını ortaya koydu.

Rapora göre, 5,6 milyon insan, enerji ve gıda fiyatları yükseldikçe artan yaşam maliyeti nedeniyle gıdasız kaldı.

Rapora göre, Ağustos 2022 itibarıyla, Birleşik Krallık'taki yetişkinlerin yüzde 21’i hane faturalarını ödeyemedi. Bu oran, Mart 2022'de yüzde 15’ti.

Money Advice Trust’ın araştırmasına göre, Birleşik Krallık'taki 9 yetişkinden 1'i, enerji tedarikçilerinin aylık ödemelerini karşılayamayacakları bir düzeye çıkardığını söyledi.

Ayrıca rapora göre, 5,9 milyon kişi, artan yaşam maliyeti nedeniyle son üç ayda ısıtma, elektrik veya sudan mahrum kaldığını belirtti.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss, hane halkı enerji faturalarını mevcut 1.971 sterlin seviyesinde donduracak bir paketi geçerliliğe sokmuştu.

Yüksek enerji faturaları İngilizleri aç bıraktı: 6 milyona yakın kişi büyük sıkıntıda ile ilgili etiketler İngiltere fatura Gıda enerji
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.