Yüksek Elektrik Faturası Geliyorsa Hemen başvurun! 206 TL Elektrik Fatura Yardımından Yararlanın

Elektrik Zammı maddi durumu iyi olmayanlar için adeta bir kabusa dönüştü. Ailelerin elektrik faturalarına destek olmak için bir yol var. Eğer yüksek elektrik faturanız yüksek geliyorsa 206 TL elektrik tüketim desteği almak için hemen başvurun. Peki elektrik Fatura Yardımı Nasıl Alınır?

Elektrik Fiyatlarına 2022 yılında gelen zamlar sonrası ekonomik durumu iyi olmayan aileler faturalarını ödemekte zorlanıyor. Elektrik Faturalarındaki Artış sosyal medyada da her gün şikayet konusu oluyor.

Ancak yüksek elektrik faturası geliyorsa bir çözüm var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı elektrik tüketim desteği adı altında fatura yardımı yapıyor. Geçtiğimiz yıl 137,33 TL olarak verilen destek 2022 yılında artış gösterdi.

Elektrik faturalarındaki zamlarla birlikte vatandaşlar da elektriği nasıl daha az öderiz sorusuna yanıt aramaya başladı. Elektrik tüketim desteği olarak bilinen fatura yardımı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki elektrik fatura yardımı nasıl alınır?

Yüksek Elektrik Faturası Geliyorsa Hemen başvurun! 206 TL Elektrik Fatura Yardımından Yararlanın

Bu yıl verilecek destekle ilgili yapılan açıklamada, "Elektrik tüketim desteği programı kapsamında 2.1 milyon haneye toplamda 6.4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Bu programın kapsamına kronik hastalığı sebebiyle cihaz kullanan elektriğe erişiminde sıkıntı yaşamasını engelleyecek şekilde değiştiriyoruz. Böylece 20 bin aileyi daha elektrik desteği kapsamına alıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Elektrik Fatura Desteğini Kimler Alır?

206 TL olan elektrik fatura yardımı için 2022 yılında başvurular yakında başlayacak. Bu destek için herhangi bir kuruma başvurulması gerekmiyor. Kimlik kartı ile elektrik fatura desteği için PTT şubelerine gitmek gerekiyor.

Kimler Yararlanıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

 

Yüksek Elektrik Faturası Geliyorsa Hemen başvurun! 206 TL Elektrik Fatura Yardımından Yararlanın ile ilgili etiketler Elektrik elektrik fatura fatura yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.