Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri!

İlahi kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Ruhu dinlendirmek, Allahu Teala'ya yönelmek amacı ile dinlenmektedir. Birçok kişi ilahi dinlemek için arama motorlarından araştırmalar yapmaya devam ediyor. Yüce Sultanım ilahisini ve sözlerini sizler için araştırdık. İşte, Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri! Detaylar haberimizde...

Doğrudan doğruya dinî temalara bağlı tekke edebiyatı nazım şeklidir. İlâhî'nin kelime anlamı " Allah'a ait" demektir. Bu yüzden ilâhi türüne giren şiirlerde büyük ölçüde Allah sevgisi ve onun çevresinde her türlü dinî konu işlenmektedir. İlahi dinlemek isteyen vatandaşlar araştırmalar yapmayı sürdürmektedir. Yüce Sultanım ilahisini ve sözlerini sizler için araştırdık. İşte, Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri! Detaylar haberimizde...

Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri!

YÜCE SULTANIM İLAHİSİ SÖZLERİ!

Yüce Sultanım derde dermânım
Bedende cânım Hû dimek ister

Nakarat: Ey derde derman Ey Gani subhan

Alîmsin alîm bilirsin halim
Ağzımda dilim Hû dimek ister

Ali sırrında tevhid nûrunda
Mahşer yerinde Hû dimek ister

Yunus postunda gönül dostunda
Sırat üstünde Hû dimek ister..

Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri! - Resim : 2

MY LORD MOST HİGH

My Lord MostHigh, balm to my wounds
My life locked in flesh yearns for You

Repeat: Oh balm to my wounds, Oh Infinite Glory (*)

You know all, You know my state
My tongue in my mouth wishes to say "Hu" (*)

In secret of Ali, in the light of unity
On the day of judgement, I wish to say "Hu" (*)

Yunus, on his sheepskin, His heart with You
Even on Sirat, he wants to say "Hu" (*)

Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri! - Resim : 3

İLAHİ NEDİR?

İlâhiler genellikle 7, 8, 11, 14 ve 16'lı hece ile yazılır. Bunlardan daha çok 7 ve 8 heceliler dörtlükler halinde; 11,14 ve 16 heceli olanlar ise beyit esasına göre yazılmışlardır. Dörtlük tarzında olanların kafiye düzeni koşma, beyit tarzında yazılanların kafiye düzeni ise gazellerdeki gibidir. Bazı tekke şairlerinin aruz vezniyle de ilâhiler kaleme aldıkları görülür.

Türk edebiyatı tarihinde en güzel ve başarılı ilâhileri yazan şairler cezbe halinde, kâinatın sırlarına ait bir şeyler duyarak yazabilenlerdir. Başta Yunus Emre olmak üzere onun peşinden giden bütün şairler ilâhi tarzında güzel şiirler söylemişlerdir.

İSLAM DİNİ HAKKINDA...

İslam, Allah'ın Peygamberler aracılığıyla indirmiş olduğu dindir. İslam dinine inanan kişiye müslüman denir. İslam dininin son peygamberi Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem'dir. O'na indirmiş olunan son kitap Kur'an'dır. 

İslamın kelime anlamı teslim olmak, itaat etmek, boyun eğmektir. Bu nedenle isim olarak İslam dini denilmiştir. İslam dinine inanan tam anlamıyla Allah'a teslim olmalı, boyun eğmeli, tüm yasak ve emirlere uymalıdır.

İslam dininde iman etmek en önemli kurallardan biridir. İman etmeyen islama uymuş sayılmaz. Allah'ın bir olduğuna ve Hz. Muhammed S.a.v'in son Peygamber olduğuna inanmayan iman etmiş sayılmaz ve islam dinine uymuş olmaz. Allah'a tam teslimiyet olmadan iman olmayacağı gibi hem dille hem kalp ile yapılmayan teslimiyet gerçek iman sayılamaz. İnanmak hem kalp hem dil ile olmalıdır. Bu ikisi tam olmadan gerçek iman yapılmış olmaz.

İslamın beş ana şartı vardır. İslam bu kurallar üstüne kuruludur. Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in onun kulu ve rasulü olduğuna şehadet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, hacca gitmek ve son olarak Ramazan ayında oruç tutmaktır. Bu kurallar ana kurallardır. İslam sadece bu beş kuraldan oluşmaz bunlar ana kurallardır. İslam tüm yönüyle ele alınmalıdır. Allah Kuran'da ne buyurduysa ve Peygamber sünneti neyi gerektiriyorsa bunların hepsi bütündür ve birbirinden ayrılamazlar. Biri olmadan diğeri olmaz, hepsi olmadan islam olmaz.

Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri! - Resim : 4

İslamın belli başlı hükümleri vardır. İlk başta iman etmek gelir. Allah'ı ve onun koyduğu hükümleri kabul edip inanmaktır. 
İkinci sırada amel etmek gelir. Bu kurallara uyup amel etmek gerekir. Kurallara göre amel edip işlerimizi islam kurallarına göre belirlememiz gerekir. İnanmanın yanında amel etmekte vardır bu ikisi birbirinin parçasıdır. Birbirini tamamlarlar.

Diğer bir kural insanlar ortak bir hayatı paylaşıyorlar. Herkes birbiri ile aynı dünyayı paylaşıyor. Bu dünyada konulmuş belli başlı kurallar olmaktadır. Toplumsal hayat ve ticaret hayatı gibi şeylerde herkes birbirine belli kurallar çerçevesinde davranmak zorundadır. Birbirinin hakkı komşu hakkı gibi şeylere riayet etmelidir.

 

 

Yüce Sultanım ilahisi dinle! Yüce Sultanım ilahisi sözleri! ile ilgili etiketler İslam İslamiyet Allah Hazreti Muhammed 2020 din ilahi islam dini
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.