YTÜ tezli tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları asil ve yedek liste

2020-2021 güz dönemi Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tezli tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları asil ve yedek listeler merak edilmekte. 2021 YTÜ tezli tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları açıklandı mı?

2020-2021 güz dönemi Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tezli tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları asil ve yedek listeler merak edilmekte. 2021 YTÜ tezli tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları açıklandı mı?

2020-2021 güz dönemi Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tezli tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları asil ve yedek listeler adaylar tarafından merakla araştırılmakta. Şimdiden büyük bir heyecana sahip olan adaylar için YTÜ tezli tezsiz yüksek lisans başvuru esaslarını sizler için hazırladık.

Asil kayıt hakkı kazanan öğrenciler için gerekli olan belgeler aşağıda yer almaktadır.

İkinci bir Tezli Lisansüstü kaydı olan öğrenciler kayıt hakkı kazanmaları durumunda önceki kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kazandıkları programa kayıt yaptıramazlar.

Lisansüstü programlarımıza kayıt hakkı kazanıp farklı bir yükseköğretimde  Lisans (Açık Öğretim Fakülteleri dahil) kaydı olan öğrencilerimiz ilgili üniversiteden kayıt silme işlemini yapmamaları durumunda kayıt sırasında katkı paylarını ödemek zorundadırlar. Katkı payı ödemeleri ile ilgili YTÜ Harç Birimi'nin duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt İçin Gereken Belgeler

  1. Diploma

- Yüksek lisans başvurusu için lisans diplomasının aslı.

- Doktora başvurusu için yüksek lisans ve lisans diplomasının aslı  gerekmektedir.

- Yabancı ülke üniversitelerinden mezun olanlar için, YÖK'ten alınmış diploma denklik belgesi gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

  1. Transkript

-Transkriptin aslı.

Mezun olunan üniversitenin Not Sistemi 4' lük ise (ders notları harf notu şeklindeyse) başvuru esnasında 4'lük not ortalaması girilecektir. 

Eğer üniversitenizde sadece 100'lük not sistemi geçerliyse ortalamanızı aynen girmelisiniz. Hem 100'lük hem 4'lük not söz konusu ise 4'lük not ortalaması girilmelidir.  

Üniversitenizin 100'lük sisteme çevirisi geçerli olmamaktadır. Notların 4'lük sistemden 100'lük sisteme dönüştürülmesinde YÖK Dönüşüm Cetveli esas alınmaktadır ve başvuru sistemi bu dönüştürmeyi otomatik olarak yapmaktadır. 

  1. ALES veya Eşdeğer Belgeler

- ALES belgesi istenilen programlar için ALES, GRE veya GMAT sonuç belgesi (ALES SÖZ/EA puan türünde, ilgili program için belirlenen ALES taban puanı ya da karşılık gösterilen GMAT/GRE sınav sonucu belgesi elde etmiş olmak)

- ALES belgesi ile eşdeğer belgelerin geçerlilik süresi 5 yıldır.

  1. Yabancı Dil belgesi

Yabancı Dil Belgesi istenilen programlar için Yabancı Dil Şartının sağlandığını gösterir sınav sonuç belgesi

ÖSYM'nin düzenlemediği sınavların Yabancı Dil Eşdeğerlikleri için buraya tıklayınız. 

- Uluslararası adaylar için eğitim dili Türkçe olan Lisansüstü programlarına başvuru sırasında Türkçe yeterlik belgesi istenir. Belge Türkiye’deki Devlet Üniversitelerinin Dil Merkezlerinden veya Yunus Emre Enstitüsünden alınmış en az (C1) seviyesinde olmalıdır. Türkçe olmayan Programa kayıtlı Uluslararası öğrencilerin program süresi içerisinde en az (B1) seviyesi Türkçe yeterlik belgesini almaları zorunludur. TÖMER Belgesi'nin geçerlik süresi 3 (üç) yıldır.

Geçerlilik süresi; 

- KPDS, ÜDS, YDS, e-YDS, YÖKDİL için sınav tarihinden itibaren 5 (beş) yıldır.

- Yıldız Sertifikası için 3 (üç) yıldır. Yıldız-SEM' in dil sınavı doktora başvurularında geçerli değildir.

- ÖSYM tarafından YDS' ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarında ise, (3 yılı aşmamak kaydıyla) kendi belirledikleri geçerlilik süresi  baz alınır.

  1. 5Online başvuru formu 

 

  1. 6İki adet vesikalık fotoğraf

 

  1. Kimlik ve Fotokopisi

 

  1. Ayrıca bir lisans programına kayıtlı olan öğrenciler için katkı payı ödeme dekontu

Katkı payı ödemeleri ile ilgili YTÜ Harç Birimi'nin duyurusuna ulaşmak için tıklayınız. Kayıt hakkı kazanmadan ödeme yapmayınız.

  1. Uluslararası öğrenciler için katkı payı ödeme dekontu.

Katkı payı ödemeleri ile ilgili YTÜ Harç Birimi'nin duyurusuna ulaşmak için tıklayınız. Kayıt hakkı kazanmadan ödeme yapmayınız.

YTÜ tezli tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları asil ve yedek liste ile ilgili etiketler Yıldız Teknik Üniversitesi YTÜ yüksek lisans
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.