YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili flaş gelişme!

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili kararınının gerekçesinin yazımı tamamlandı. Bugün açıklanması beklenen 200 sayfalık gerekçeli kararın açıklanmayacağı duyuruldu.

Kurul İstanbul kararına dair tartışmaların devam ettiği sürede henüz sonuca ilişkin gerekçeli kararını açıklamadı.

Bugün kurulun toplanarak, gerekli tasnif ve imza işlemlerinin akabinde gerekçeli kararı kamuoyu ile paylaşması bekleniyordu.

Toplantı bitti ancak gerekçeli kararın bugün açıklanmayacağı duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenmesi kararı 4’e karşı 7 oyu ile alınmıştı.

KURUL, İPTALE İLİŞKİN KISA KARARINI AÇIKLAMIŞTI

Kararda, "Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir" denilmişti.

YÜKSEK SEÇİM KURULU'NDAN YEDEK ÜYE İTİRAZINA RET

Yedek üyelerinin katılımıyla bu karar alınmıştır. Yasaya uygun muydu? Bu sorulara YSK yanıt verdi. Yedek üyelerin YSK toplantısına yapılan itiraz YSK tarafından reddedildi. Gerekçeli kararda: Daha önce demokratik ve geniş katılımlı müzakereye olanak tanımak açısından YSK'nın uzun süredir 11 üye ile toplantı yaptığını ve bu hususun Anayasa'ya aykırı olmadığı ifade edildi.

YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili flaş gelişme! ile ilgili etiketler İstanbul YSK İstanbul Büyükşehir Belediyesi 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.