YSK'dan 100 bin imza için flaş açıklama!

24 Haziran'da gerçekleşecek erken seçimde Cumhurbaşkanı adayını 100 bin imza ile gösterecek olanların bu imzaları teslim edecekleri tarih netleşti.

Aydınlık'ın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kaynaklarından edindiği bilgiye göre 100 bin imza için dilekçelerin kabul tarihi 4 Mayıs Cuma günü başlayacak.

Edinilen taslak takvimde vatandaşların 4 Mayıs Cuma günü mesai saatinin başlamasından, 8 Mayıs Salı günü mesai saatinin bitimine kadar il ve ilçe seçim kurulların başvurarak Cumhurbaşkanı adayı göstermesi gerekli.

Bütün seçim kurulları Cumartesi ve Pazar günleri de çalışacak.

İmza vermek isteyen vatandaşların, seçmeni bulundukları ilçe seçim kuruluna yalnızca kimlik belgeleriyle başvurmaları yeterli olacak.

4-8 Mayıs tarihleri arasında seçim kuruluna giden vatandaşlara aday göstermek istedikleri kişinin adına düzenlenmiş bir form verilecek.

Bu formun imzalanmasıyla aday gösterilebilecek.

YSK'dan 100 bin imza için flaş açıklama! ile ilgili etiketler Yüksek Seçim Kurulu cumhurbaşkanlığı seçimi aday takvim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.