YSK baskı altına alındı, ama nasıl alındı bilmiyoruz, alınmadıysa ispatlasınlar!

31 Mart yerel seçimleriyle ilgili tartışlamalarda, iktidar kanadından sürekli tezlerine ilişkin somut kanıt ve belge bekleyen CHP'den skandal açıklamalar geldi. Bir süredir muhalefetin diline doladığı AK Parti'li Ali İhsan Yavuz'un sözlerini anımsatan açıklamalar bu kez Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. YSK'nın etki altına alındığını öne süren İmamoğlu, somut kanıt ortaya koymadan, "YSK baskı altına alındı, ama nasıl alındı bilmiyoruz, alınmadıysa ispatlasınlar!" anlamına gelebilecek ifadeler kullandı

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin tartışmalarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisi adına vitrine çıkan isim oldu.

Ali İhsan Yavuz, AK Parti'nin sürece ilişkin görüş ve iddialarını kamuoyu ile paylaşırken, yaptığı bir açıklama ile sosyal medyada uzun süre gündemde kaldı.

Ali İhsan Yavuz'un parti genel merkezinde düzenlediği bir basın toplantısında verdiği mesajlar, bütünlüğü bozularak, "İstanbul'da hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik" şeklinde servis edildi.

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal da süreç devam ederken, zaman zaman ana haber sunumu sırasında, arkasındaki video ekranına bu sözü yansıtarak gündemde tuttu.

Yavuz ise bir süre önce bu konuda açıklama yaparak, "Değerli Fatih Portakal ve CHP'li yöneticiler başta olmak üzere bazı kişiler, bana atfedilen "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik" şeklindeki ifadeyi dillerine doladılar. Oysa böyle bir cümlem yok." diye konuştu.

YSK baskı altına alındı, ama nasıl alındı bilmiyoruz, alınmadıysa ispatlasınlar!

İMAMOĞLU'NDAN BENZER YSK AÇIKLAMASI: BİR ŞEYLER OLDU, OLMADIYSA İSPATLASINLAR!

Yüksek Seçim Kurulu'nun önceki gün verdiği İstanbul seçimlerini yenileme kararı sonrasında ise ilginç mesajlar bu kez CHP cenahından gelmeye başladı.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarını günlerce ti'ye alan Fatih Portakal dün akşam FOX Ana Haber'in yaklaşık bir saatini Ekrem İmamoğlu'na ayırdı.

Portakal, canlı yayında İmamoğlu'na YSK kararıyla ilgili görüşlerini sordu, bu soru üzerine CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayından YSK'ya ağır suçlamalar geldi.

İktidarın, YSK üyelerini etki altına aldığını öne süren İmamoğlu, "Kimse kafasını kuma sokmayacak. Baskı vardır..." dedi. Fatih Portakal da "baskı olduğu" yönündeki bu iddiayı onaylayarak, destek verdi.

İmamoğlu ise bir adım daha ileri giderek, "Müddei iddiasını ispatla mükelleftir" prensibini ayaklar altına aldı ve "Etki etmediyse ispat etsin. Ben etti diye düşünüyorum. Ama bu sürece bu anlamda, bu ortaya bir laftır.." ifadelerini kullandı.

İşte İmamoğlu ile Portakal arasında geçen skandal YSK diyaloğu;

Fatih Portakal: Siz iktidarın baskısı olduğunu düşünüyor musunuz kurullara

Ekrem İmamoğlu: Fatih Bey düşünmek ne demek! Yapmayın! Kimse kafasını kuma sokmayacak

Fatih Portakal: Hayır ben de düşünüyorum da ondan dedim.

Ekrem İmamoğlu: Ben size bir şey söyleyeyim kimse kafasını kuma sokmayacak. Baskı vardır... Ne demek "YSK süreci aklasın"... Ne demek, Allah aşkına ya!

Fatih Portakal: Gaflet dalalet, gençliğe hitabede de var... Burada siz YSK'yı kastediyorsunuz değil mi?

Ekrem İmamoğlu: Etki edenler var onları da kastediyorum.

Fatih Portakal: İktidarı kastediyorsunuz?

Ekrem İmamoğlu: Gayet tabii.. Etki eden kimse... Etki etmediyse ispat etsin. Ben etti diye düşünüyorum. Ama bu sürece bu anlamda, bu ortaya bir laftır... Laf derken 7'si belli kayıtlı... Ama başka etki edenler varsa direkt söylüyorum / SuperHaber

 

YSK baskı altına alındı, ama nasıl alındı bilmiyoruz, alınmadıysa ispatlasınlar! ile ilgili etiketler AK Parti CHP Ekrem İmamoğlu Fatih Portakal Ali İhsan Yavuz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.