YRP'den 'Erbakan' eleştirisi: Şova çevirdiler!

Yeniden Refah Partisi'nden Saadet Partisi yönetimine, taşınma sırasında Milli Görüş'ün kurucusu Necmettin Erbakan'ın fotoğrafı ile şov yapma suçlaması geldi.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile Erbakan’ın damadı Mehmet Altınöz, kira bedelini ödemediği gerekçesi ile Saadet Partisi’nin Ankara’daki genel merkezinden çıkarılması için dava açmıştı.

4 ay önce Saadet Partisi 1 Nisan itibariyle binayı tahliye etme taahhüdü vermişti. Binanın tahliyesi tamamlandı. Ancak taşınma sırasında Erbakan'a ait bir fotoğrafın üzeri örtülmeden taşınmasına Yeniden Refah Partisi'nden tepki geldi. 

YRP'den 'Erbakan' eleştirisi: Şova çevirdiler!

Bina önünde gazetecilere konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ener, binada haciz işlemi olmadığını, Saadet yetkililerinden 1 Nisan’da binanın tahliye edileceği yönünde taahhüt alındığını dile getirdi. Erbakan'a ait fotoğrafın taşınma şeklini ise "Siyasi şov" olara niteledi.

YRP'den 'Erbakan' eleştirisi: Şova çevirdiler! - Resim : 2

Ener, Erbakan’ın fotoğrafının çıkarılarak kamyona yüklenmesine dair şunları söyledi: “Saadet yetkilileri bizi şaşırtmadılar. Tamamen haklı, hukuki bir yasal işlemi daha siyasi şova dönüştürmeyi tercih ettiler. Bu bina Refah Partisi’nin iktidarına ev sahipliği yaptı. Bundan böyle de Milli Görüş’ün ruhuna uygun bir şekilde, Milli Görüş prensipleri doğrultusunda çalışan Türkiye sevdalılarına hizmet binası olacaktır. Dört ay önce imzaladıkları tahliye taahhütnamesinden hiç bahsetmeden, bu yaşananları siyasi malzemeye dönüştürüp, buradan siyasi ikbal bekleyenlerin kucağında Erbakan resmi de olsa siyasetlerinde Milli Görüş’ten eser kalmamıştır. Bugün Saadet Partisi’nin Milli Görüş prensiplerine uygun olmayan siyaset anlayışı tahliye ediliyor. Bu olayın tüm Milli Görüşçülere ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz.”

YRP'den 'Erbakan' eleştirisi: Şova çevirdiler! ile ilgili etiketler Necmettin Erbakan Saadet Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.