YPG'li teröristler ya gidecek, ya ölecek!

Türkiye ile ABD arasındaki mutabakata göre salı akşamına kadar güvenli bölgeden çekilmesi beklenen PKK/YPG’lilerde ciddi bir hareket gözlenmedi. Tam tersine 20 taciz ateşi yapıldı, bir askerimiz şehit edildi. Eğer verilen saate kadar çekilme olmazsa TSK bir saat bile beklemeyecek.

Terör örgütü PKK/YPG’ye Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölgeden çıkması için tanınan 120 saatlik sürede geri sayım sürüyor.

Mutabakatın ilanı üzerinden yaklaşık 3 gün geçmesine rağmen terör örgütünde göstermelik adımlar dışında geri çekilmeye ilişkin hiçbir hareket yok. Yerel kaynaklar, Tel Abyad kırsalındaki yalnızca birkaç noktanın teröristler tarafından boşaltıldığını, ilçe çevresindeki bazı bölgelerde ise geri çekilmenin tam tersine tahkimat yapıldığını belirtiyor. Alınan bilgiye göre Şedadi ve Malikiye’den gönderilen teröristler Tel Abyad’ın güneyine konuşlandırıldı. Bazı köylerde evler zorla boşaltılarak karargaha çevrildi.

Akşam saatlerinde yaralı bazı teröristler konvoy eşliğinde Rasulayn’dan çıkartıldı. Ayn el Arab’dan takviye olarak gönderilen 30 terörist de Akçakale’nin 18 kilometre batısında bulunan Gürün ve Bicel (Köprülü) köylerine mevzilendi. Köylere tünellerden giriş yapan teröristlerle SMO unsurları arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

SÜREKLİ TACİZ ETTİLER

Rasulayn’da da silahlar susmadı. ABD’nin ‘çekilecek’ diyerek garantör olduğu teröristler önceki gece tünellerden çıkarak Suriye Milli Ordusu savaşçılarına saldırdı. Gün boyunca da taciz atışları devam etti. Milli Savunma Bakanlığı, dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, teröristlerin 20 saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu

 SMO: ÇEKİLME GÖRMEDİK

PKK’nın saldırıları bu bildiriden sonra da devam etti. 3 SMO askeri, teröristlerin açtığı keskin nişancı ateşiyle yaralandı. Yaralanan SMO askerleri Rasulayn’dan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine getirilerek hastanede tedavi altına alındı. Suriye Milli Ordusu’ndan yapılan açıklama ise sahada bir çekilme olmadığının tasdiki niteliğindeydi. SMO Sözcüsü Yarbay Yusuf Hamud, “PKK/YPG’nin, Türkiye-ABD anlaşmasına rağmen güvenli bölgeden çekildiğini görmedik” dedi. Anlaşmanın garantörü olan ABD’nin sahadaki hareketliliği de arttı.

KALDIĞI YERDEN SÜRER

ABD askerlerinin özellikle Rasulayn’ın güneyinde teröristlerin tahliyesi için hazırlık yaptığı öne sürülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava ve karadan istihbari çalışmaları da devam etti. İnsansız hava araçları ve keşif uçakları çekilme olup olmadığını gün boyu havadan gözledi. Özel Kuvvetler de yerel kaynaklarla kurduğu istihbarat ağı sayesinde güvenli bölgedeki hareketlilik hakkında anlık bilgi topluyr. Terör örgütünün Kandil’deki sözde çatı yapılanması KCK’dan ise ‘Çekilme yok’ mesajı geldi. Terör örgütü, Suriye kuzeyinden çekilmek bir yana, bölgeyi TSK ve SMO’nun terk etmesini istedi. Türkiye’nin ABD’ye verdiği 120 saatlik süre salı günü saat 22:00’de dolacak. Verilen süre sonunda sahada çekilme olmadığının görülmesi halinde Barış Pınarı Harekâtı kaldığı yerden devam edecek.

YPG'li teröristler ya gidecek, ya ölecek! ile ilgili etiketler Türkiye PKK YPG ABD Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.