Yozgat'ta 17 Ocak'ta okullar tatil mi? Yarın kar tatili mi?

17 Ocak'ta Yozgat'ta okullar tatil mi? Bugün yurtta farklı illerde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Kış ayları ile birlikte kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Peki 17 Ocak'ta Yozgat'ta okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

17 Ocak'ta Yozgat'ta okullar tatil mi? Kar yağışı bazı şehirlerde etkisini gösterdi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı illerde eğitime ara verildi. Yarın tatil olup olmayacağı ise öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Peki 17 Ocak'ta Yozgat'ta okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Yozgat'ta 17 Ocak'ta okullar tatil mi?  Yarın kar tatili mi?

17 Ocak Yozgat için henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklandığı zaman sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kayseri ve Sivas'ın bazı ilçelerinde yarın için kuvvetli rüzgar ve kar sürgünü uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın Kayseri'nin Yahyalı, Develi, Tomarza, Pınarbaşı ve Sarız ilçeleri ile Sivas'ın Gürün, Divriği ve Kangal ilçelerinde hızı saatte 60 kilometreye ulaşan rüzgar bekleniyor.

Kuvvetli rüzgarın etkisi ve devam eden kardan dolayı oluşacak buzlanma, tipi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve ilgililerin gerekli tedbirleri almaları istendi.

YOZGAT

Yozgat, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçeleri ise Karadeniz Bölgesi'nde kalır.

Yozgat İli Nüfusu: 421.041'dir. Bu nüfusun %74,31'i şehirlerde yaşamaktadır (2016 sonu). İlin yüzölçümü 13.690 km2'dir. İlde km2'ye 31 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 50’dir.) İlde yıllık nüfus artış oranı %0,38 olmuştur.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 14 İlçe, 36 belediye, bu belediyelerde 219 mahalle ve ayrıca 572 köy vardır.

İl merkezinin denizden yüksekliği, 1317 m.'dir

KONUM
Yozgat, İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak Bölümü'nde Bozok Platosu üzerinde yer almaktadır.

Ankara–Sivas karayolu ile Samsun-Kayseri-Mersin karayolları Yozgat'tan geçmektedir. Bu yollar, uluslararası taşımacılıkta önemli bir yere sahiptir. Ülkemizden ve Avrupa ülkelerinden Ortadoğu'ya yapılan ticaret, bu yolların önemini daha da artırmaktadır. Kuzeyde; Çorum, Amasya, Tokat, doğuda; Sivas, güneyde; Kayseri, Nevşehir, batıda; Kırşehir, Kırıkkale illeri ile komşudur.

İlin doğusu ile batısı arasında yaklaşık 8 dakikalık bir fark vardır. Yozgat, alan bakımından Türkiye'nin 15. ilidir. İzdüşüm alanı 13597 km2, gerçek alanı ise 14123 km2'dir. İl geneli fazla dağlık değildir.

Yozgat'ta 17 Ocak'ta okullar tatil mi? Yarın kar tatili mi? ile ilgili etiketler Yozgat 17 Ocak Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.