Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı?

Son dönemlerde sık sık duyduğumuz kavramlar kuşkusuz 'Youtuber'lar oldu. Peki Youtuberlar yaptıkları işten kaç para kazanır? Youtuber nasıl olunur? Youtuberlar ne iş yapar? Youtuber ve Vlogger ile ilgili tüm merak ettiklerinizi bu haberde derledik...

Son zamanlarda sık sık internet ve sosyal medya ortamında gördüğümüz Youtuberlarin sayısı gün geçtikçe artmakta. Milyonlar tarafından izlenen Youtube kanalları ve milyonlarca abonesi olan Youtuberlar, izleyenlere farklı kategorilerde videolar izletiyor. Peki Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak istiyorum! Youtuberler kaç para kazanıyor? Detaylar haberimizde...

Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı?

Youtuber nedir?

Youtube uygulaması daha önceden beri biliniyordu, ancak youtuber kavramı insanların video çekerek diğer kullanıcılarla paylaşıp fenomen olmasıyla ortaya çıktı. Youtuberler, kendi kanallarında kategori belirleyerek o kategori üstünden videolar çekiyor. Kimi youtuber şaka videosu, kimi youtuber makyaj videosu. Böylelikle süre gelen durumda youtuberler kavramı sürüp gidiyor.
Youtuberler kendi belirledikleri haftanın belirli günlerinde kanallarında videolar paylaşıp, para kazanabiliyorlar.

Vlogger nedir? Vlogger nasıl olunur?

Vlogger, 'Video-logger'in kısaltmasıdır. Youtuberler Vlog videoları çekerek belirli bir izleyici kitlesine sahip oluyor. Vlog'da genellikle günlük hayat, yapılan işler, tatil vlogları, sohbet vlogları olarak youtuberler tarafından video halinde izleyici ile paylaşılıyor. Peki Vlogger nasıl olunur? Vlogger olmak için tek yapmanız gereken youtube kanalına sahip olmak. Buna da ücretsiz bir şekilde sahip olabilirsiniz. Çektiğiniz videoları kanalınızda paylaşarak abone sahibi olabilirsiniz.

Youtube kanalı açmadan önce kendinize bir kanal ismi belirlemeniz gerekir. Daha sonra kanalın konusunu kesinleştirin. Konusu belli olduktan sonra güzel bir kamera ile çekimlere başlayabilirsiniz. Bundan sonra yapmanız gereken ise videonuzu programlarda editleyip, yayına sunmak.

Böylece insanlarla videonuzu paylaşıp, abonenizin artmasını sağlayabilirsiniz.

Youtuberler para kazanıyor mu?

Belki de en çok merak edilen sorulardan biri. Youtuberler para kazanıyor mu?

Youtuberler youtube kanalı adı altında çektiği videolardan bir takım paralar kazanıyor. Ama bu sorunun net bir cevabı yoktur. Fenomen olan youtuberler çektikleri videoların izlenme sayısına göre kazandıkları para miktarı değişmektedir.

Ünlü Youtuberlardan tavsiyeler:


Uras Benlioğlu - Pratik Bilgiler

Youtuber Kimdir?

Youtuber en son jenerasyon internet femonemine verilen isimdir. Çünkü diğer sosyal medya fenomenlerinden farklı olarak bir Youtuber, kamera önünde konuşmayı, dünyada ve Türkiye'deki son gelişmeleri takip etmeyi, kamera arkasında kimse yokken kendini ışık ve alan derinliği konusunda eğiterek çekim yapmayı (çektiği kişi de yine kendisidir) , kurgu programlarını kullanmayı, SEO (internet arama motorlarında bulunabilmek için yapılan çalışma) konusunda bilgili olmayı bilmek zorundadır. Bunların hepsinin aslında birer meslek olduğunu da hatırlatmak isterim.

Ekin Kollama

Nasıl youtuber Olunur?

Youtuber olmak için ilk olarak kendiniz olmalısınız siz ne iseniz videolarınız da o olmalı. Aboneleriniz sizi izlerken arkadaşları gibi görmeli. Yoksa her şeye dikkat edeyim, şu cümleleri, bu yazıları okuyayım derseniz youtuber değil, sıradan bir sunucu olursunuz.

Merve Özkaynak

Youtube'da Nasıl Başarılı olunur?

Her işte ya da kişisel uğraşta olduğu gibi sadece ilgi duyuyor veya merak ediyor olmak hedeflediğiniz alanda başarılı olabilmeniz için yeterli olmayacaktır. Youtube yoğun bir enerji ve istek isteyen bir uğraş. Bu mecrada sürdürülebilir ve kaliteli bir proje ortaya çıkartabilmek için mutlaka çok araştırmak ve çalışmak gerekiyor.

Ancak bana sorarsanız tüm bunlardan da önemlisi; Youtube'da gerçek başarının anahtarı ''Samimi'' olmaktan geçiyor. Eğer ana mecranızı yani Youtube kanalınızı samimiyet ve içtenlikle yönetebilirseniz diğer sosyal medya kanallarınız da o çizgide ilerliyor. Takipçilerinizin taleplerini de dikkate alıyor olmak, aktif bir etkileşim içinde olmak gibi etkenler de var tabi ki... Çünkü insanlara değer verdiğinizi hissettirdiğinizde iletişim çok başka bir boyut kazanıyor. Youtube'u diğer mecralardan ayıran en önemli özellik; insanların sizi, sunduğunuz içerikten öte karakteriniz için izliyor olmaları...

Size uzaktan da olsa dokunabilmek, cevap alabilmek kısacası karşılıklı gerçek bir etkileşim içine girmek istiyorlar. Tüm bunların yanında bu işin ayıracağınız en büyük kaynağın zaman olduğunu unutmayın. Her mecradan size ulaşmak isteyen insanlara cevap vermek, takipçilerinizle doğru bir iletişim zeminini kurmak keyifli olduğu kadar zor.

Tüm bunların yanında video konunuzu araştırmak, çekmek, montajlamak gibi önemli teknik detaylar da var tabii... İzleyicilerinize kaliteli bir izleme deneyimi sunmak için teknik süreçlere de çok önem vermeniz gerekiyor ama korkamyın bu işe başlamak için en pahalı, en profesyonel kamerayı almanıza gerek yok. Artık çoğu akıllı telefonun kamera özellikleri oldukça tatmin edici hatta 4K çekim özelliği olanları bile var.

Kendine Youtube'da kanal açmak isteyenler için tavsiyem; başlangıç için kaliteli çekim yapabilen herhangi bir cihaz, sabit çekim yapabilmek için tripod, ışık alan bir mekan ve en doğal halinizle siz. İşte hepsi bu!

Orkun Işıtmak

Youtube için içerik hazırlarken nelere dikkat ediyorsun ?

Ben her zaman izleyicilerim ile benim isteklerim arasındaki ortak noktayı bulmaya çalışıyorum. Bunu yaparken videolarda kalite açısından asla ödün vermemeye özen gösteriyorum. Her gün bir önceki günden daha iyi içerik üretiyor ve bir değer oluşturabiliyorsam amacıma ulaşıyorum demektir.

 

Ünlü Olan Fenomen Youtuberlardan Bazıları

 Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı? - Resim : 2

1- Enes Batur

Enes Batur Sungurtekin, 9 Nisan 1998 tarihinde Antalya'da doğdu. YouTube kanalı üzerinden yayınladığı oyun videolarıyla tanınmaya başlayan Enes Batur, kısa sürede internet fenomeni olmayı başardı.

Çektiği oyun videolarıyla üne sahip olan Enes Batur, günümüzde 5 milyondan fazla aboneye sahiptir. Twitter'da 323 bin takipçisi bulunan Batur'un aynı zamanda Instagram platformunda da 1,8 milyon takipçisi bulunmaktadır.

Enes Batur, bu yıl Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni'nde ilk defa verilen "En İyi Instagramer/YouTuber" ödülünü kazandı.

 Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı? - Resim : 3

2- Orkun Işıtmak

1996 senesinde dünyaya gelen Orkun Işıtmak aslen İzmirlidir. 3 buçuk milyon takipçisi bulunan YouTuber lise eğitimini İzmir’de Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi’nde almıştır

Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen ve İstanbul Üniversite’sini kazanan Işıtmak Youtube’de daha kaliteli ve güzel içerikler oluşturmak hayatını yaşamak için eğitimine bir süre ara vermiştir.

Her videosu ilgiyle takip edilen ve en çok izlenenler listesinde başında yer yalan YouTuber çektiği her video ile ününe ün katmıştır.

 Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı? - Resim : 4

3- Danla Biliç

Danla Bilic, 5 Ekim 1994 tarihinde Kütahya’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimine Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde 2. sınıfta devam etmektedir. Asıl adı Neslihan Damla Akdemir’dir.

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu olan YouTube’da paylaşmış olduğu makyaj videoları ile bir çok kitlenin sevgisini toplamıştır. Samimi ve doğal kişiliği sayesinde kısa bir süre içerisinde bir milyon takipçiye sahip oldu.

 Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı? - Resim : 5

4 - Merve Özkaynak

Merve Özkaynak, İstanbul’da doğmuştur, 28 yaşındadır ve Cem Özkaynak ile evlidir,.

Merve Özkaynak, kısa zamanda Youtube’da herkes tarafından izlenmeye, facebook, twitter ve instagramda takip edilmeye başlanan bir vlogger fenomeni. Youtube’a koyduğu moda, makyaj ve bakım hakkındaki videolarda ürünleri tanıtması ve tanıtım yaparken kullandığı üslubu, diksiyonu, jest ve mimikleri, sempatik ve samimi tavırları ve güzelliği ile kısa zamanda gönüllere taht kurmuştur.

 Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı? - Resim : 6

5- Duygu Özaslan

Duygu Özaslan, 1991 yılında doğdu. YouTube üzerinde yayınladığı makyaj videolarıyla ünlenen Duygu Özaslan'ın abonesi her geçen gün artıyor. Çektiği makyaj videolarıyla sosyal medya fenomeni olan Duygu Özaslan, İstanbul Üniversitesi’nde İspanyol Dili ve Edebiyatı okuyor.

 

Youtuber nasıl olunur? Fenomen olmak isteyenler ne yapmalı? ile ilgili etiketler YouTuber YouTube Fenomen
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.