YouTuber binlerce kağıt havluyu böyle israf etti!

Tyler Oliviera isimli YouTuber, kağıt havluların havuzdaki suyu emip emmeyeceğini test eden bir video yayınladı. Söz konusu video, ruloların israf edildiği gerekçesiyle binlerce tepki mesajı aldı.

Tyler Oliveira adlı YouTube fenomeni, ‘1 milyon adet kağıt havlu bir yüzme havuzunu içine çekebilir mi?’ başlığıyla yayınladığı videsounda, bir havuzdaki su kütlesinin kaç adet kağıt havlu tarafından emileceği ‘fikrini’ test etti.

TİKTOK'TAKİ YORUMLARDAN İLHAM ALDI

Bir başka sosyal medya platformu olan TikTok'a, ‘yanlışlıkla’ havuza bir bardak su döküp bunu kağıt havluyla almaya çalışırken göründüğü bir video yüklediğini ve gelen yorumlardan ilham aldığını söyleyen Oliveira, “Dünyanın geri kalanının benim bu merakımı paylaştığını hiç bilmiyordum” dedi.

100 BİN KAĞIT HAVLUYU İSRAF ETTİ

İnternetin gücünü kullandığını söyleyen Oliveira, kullanıcıların kendisine gönderdiği 100 bin kağıt havlu rulosuyla da büyük havuz deneyine girişti. Ancak bir noktada tüm suyun emilmesi için 1 milyondan bile fazla rulo gerekeceğini fark eden Oliveira, bu kez de çıkan çöpten nasıl kurtulacağını sorguladı.

Videonun sonunda testinin ölçeğini daraltması gerektiği düşünen Oliveira, bunu bir kovada yaklaşık 5 litre suyla denedi. YouTuber suyun tamamen emilmesi için 145 rulo gerekeceğini savundu.

YouTuber binlerce kağıt havluyu böyle israf etti!

600 BİNE YAKIN TAKİPÇİSİ VAR 

YouTube’da 589 binden fazla takipçisi bulunan Oliveira’nın havuza ruloları attığı video yaklaşık 160 bin kez izlendi.

'AĞAÇLARI ZİYAN ETTİĞİNE İNANAMIYORUM'

Oliveira’nın bu videosunu izleyen sosyal medya kullanıcıları, Youtuber'ı eleştiri yağmuruna tuttu.

Bir kişi “Bize kirlilikten ve çöpten bahset” derken bir diğeri de “Kaç tane ağacı ziyan ettiğine inanamıyorum” ifadelerini kullandı.

Oliveira ise kendini “Ben onları kullanmasam da bu kağıt havlulular var olacaklardı” sözleriyle kendini savundu.

YouTuber binlerce kağıt havluyu böyle israf etti! ile ilgili etiketler YouTube YouTuber Kağıt israf Tyler Oliveira
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.