YouTube'de okuduğu Âmene’r-Rasûlü ile rekor kırdı

Bir süre önce İslamla tanışan ABD'li şarkıcı Jennifer Grout, Bakara Suresi'nin 255. ayeti olun "Ayet-el Kürsi"yü yorumlaması ile dikkatleri çekmişti. Grout'un yine Bakara Suresi'nin son iki ayeti olan Âmene’r-Rasûlü'nü okuduğu video YouTube'da izlenme rekoru kırdı. Kur'an'dan sureler okuduğu videolar milyonlarca kez izlenen Grout, tarz olarak okuma tekniğine hayran olduğu Muhammed Sıddık El-Minshawi'nin tarzında seslendirdiğini açıklamıştı..

Jennifer Grout bundan yıllar önce katıldığı bir müzik yarışmasında tanınmıştı.

Grout daha sonra İslamla müşerref oldu. Bunun üzerine müziğe ara veren Jennifer Grout, Kur'an'dan ayetleri seslendirmeye başladı.

Müslüman dünyası onu ilk kez Bakara Suresi’nin 255. Ayeti olan 'Ayet-el Kürsi'yi okuduğu video ile tanımıştı.

Şarkıcı, Müslümanların büyük beğenisini kazanan paylaşımının ardından gördüğü ilgiye şu sözlerle cevap vermişti:

"Bu kadar popüler olacağıma dair hiçbir fikrim yoktu. Dünyanın her yerinden "Meşhur oldun, çok güzel okuyorsun" diye mesajlar alıyorum. Hala taklit aşamasındayım. Alıntıların hepsi, okuma tekniklerine çok hayran olduğum Muhammed Sıddık El-Minshawi tarzında. Kur'an'ı keşfetmek ya da dinlemek isteyen herkes için Kuran'ın erişilebilir olduğunu göstermek istedim."

Genç kadın o videodan sonra birçok sureyi de benzer şekilde seslendirdi. 

YouTube'de okuduğu Âmene’r-Rasûlü ile rekor kırdı

O surelerden biri de 4 milyona yakın kişinin izlediği Bakara Suresi'nin son iki ayeti olan 285 ve 286'cı ayetlerdeki Âmene’r-Rasûlü oldu.

Ünlü hafız Muhammed Sıddık El-Minshawi'yi kendisine örnek alan Grout'un ünlü Kur'an hafızı Abussamet'i de andıran yorumu büyük beğeni topladı.

YouTube'de okuduğu Âmene’r-Rasûlü ile rekor kırdı ile ilgili etiketler Kur'an Jennifer Grout Âmene’r-Rasûlü ayetel kürsi bakara suresi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.