Youtube'dan nasıl para kazanılır? Youtube para kazanma nasıl aktifleştirilir?

Her anlamda günümüz teknolojisinin bizlere sunmuş olduğu fırsatlarla birlikte bu anlamda çok büyük bir kazanç kapısı olan Youtube para kazanma yöntemleri ilgi görmeye başladı. Youtube'dan nasıl para kazanılır? Youtube para kazanma nasıl aktifleştirilir? İşte Youtube para kazanma yöntemleri ile ilgili tüm detaylar...

Bir zamanlar bir araya gelen Chad Hurley, Jawed Karim ve Steve Chen üçlüsü tarafından 2005 senesinde kurulan Youtube, zaman geçtikçe dünyaca ünlü bir video kanalı haline geldi. Özellikle kuruculardan Jawed Karim tarafından ilk Youtube videosu “San Diego Hayvanat Bahçesi” adı ile yüklendikten sonra ilk adım atılmış oldu.

2016 senesinden sonra da markalaşmaya giden Youtube, daha çok kişiye ulaşmak adına değişik stratejiler benimsedi ve doğru adımlar attı. Artan video sayısı ile beraber paylaşımlar zirve yaparken bir anda kazanç kapısı da aralanmış oldu. Günümüzde ise Youtube sayısız abonesi ile birlikte sadece Youtuberlerin değil amatör videolarla beraber yüksek para kazançlarının da kapısını araladı. Peki, Youtube’dan para kazanma metotları nelerdir?

Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

Youtube’dan para kazanmak için öncelikle Youtube İş Ortağı Programı’na başvuruda bulunarak bunun kabul görmesi gerekmektedir. Bunun için de başvuruda bulunan kişilerden Youtube kanalı açması istenir. Youtube kanalı adı ile birlikte paylaşım yapılacak içerikler ve kanalın görselleri tamamen kullanıcıya bırakılır.

Youtube'dan nasıl para kazanılır? Youtube para kazanma nasıl aktifleştirilir?

Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli detaylar arasında ise Youtube’nin genel toplum kurallara aykırı içeriklere ve telif problemleri nedeni ile kullanılan müziklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu kurallara uyulduğu takdirde Youtube para kazanmak özelliği de kendiliğinden aktifleştirilmiş olur.

Youtube’dan para kazanmak için kanalınızın en az 1000 abone, 10000 kanal görüntülenmesi ve son 12 ayda 4000 saat izlenmiş olması lazımdır.

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Youtube kanalı açmak için birkaç basit işlem yeterlidir. Hatta günümüz şartlarında birçok kişi bunu haberi olmadan kendiliğinden zaten yapmaktadır. Durumu şöyle özetlersek; Youtube’ye üye olduğunuz anda aslında halihazırda bir kanalında sahibi olmaktasınız.

Youtube kanalı açmak için;

  • Gmail hesabı oluşturmak
  • Kanal adı ile beraber yüklenecek içeriklere ilişkin hesap ayarlarını tamamlamak
  • Youtube ana sayfasına giriş yapmak

 

Kendi adına kişisel bir Youtube kanalı oluşturmak için de yine öncelikle Gmail oturumu açmak gerekmektedir. İşlemlerin hemen ardından ise sırasıyla;

  • Youtube uygulamasında oturum açmak
  • Yorum, beğeni, video yükleme vb. sitenin izin verdiği eylemlerden seçim yapmak
  • Youtube kanalı oluşturmak
  • Ve ardından da ilk videoyu yükleyerek işe başlamak

 

Youtube'dan nasıl para kazanılır? Youtube para kazanma nasıl aktifleştirilir? - Resim : 2

Youtube Para Kazanma Nasıl Aktifleştirilir?

Youtube'dan para kazanmak özelliğinin aktifleştirilebilmesi için öncelikle Youtube İş Ortağı Programı şartlarını kabul ederek işe başlamalıyız. Ardından Youtube oturumu açtıktan sonra sol menüde yer alan Kanal ve Durum özelliklerine giriş yapmalıyız. Bu kategorinin hemen alt kısmında yer alan “para kazanma” yazısının yanındaki “etkinleştir” sekmesine tıklayarak ekranda beliren şartları okuduktan sonra aşağıdaki adımları takip etmeliyiz.

  • Youtube ödemelerini alabilmek adına Adsense hesabı oluşturun
  • Ürettiğiniz videolarla birlikte gelecekteki bütün videolardan para kazanmak için reklam türlerini seçerek kaydedin
  • Bunların ardından da Youtube İş Ortağı Programı, Youtube Hizmet Şartları ve Topluluk Kuralları’nın uygunluğuna dair inceleme için biraz beklemek durumunda kalacaksınız.
Youtube'dan nasıl para kazanılır? Youtube para kazanma nasıl aktifleştirilir? ile ilgili etiketler YouTube Youtube para kazanma Youtube para kazanma aktifleştirme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.