YouTube, "sözde soykırım" ile ilgili gerçekleri içine sindiremedi

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelediği açıklamalara tepkiler sürerken ortaya çıkan bir gelişme dikkat çekti. Türk vatandaşı olan Musevi kökenli iş adamı Doğan Kasadolu'nun, sözde soykırım iddiaları ile ilgili "Yüzyılın iftirası" şeklinde yaptığı açıklama YouTube'dan silindi

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İstanbul’da yaşayan ve özellikle darbe karşıtı konuşmaları ile tanınan Türk vatandaşı Musevi iş adamı Doğan Kasadolu,Biden’in açıklama yaptığı gün, bir televizyon kanalına konuyla ilgili açıklama yaptı. Kasadolu, sözde soykırım iddialarını çürüten ve örnekler verdiği açıklamalarını sonrasında kendi YouTube kanalında paylaştı.

“ERMENİ SOYKIRIMI YÜZYILIN İFTİRASI!”

İş adamı Kasadolu katıldığı yayında, Ermeni diyasporasının tüm dünyada etkin bir şekilde hareket ettiğini ve sadece bu konuyla uğraştıklarını belirterek Türkiye'nin de bu iftira karşısında gerekli mücadeleyi veremediğini söyledi. Kasadolu, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili "Yüzyılın iftirası" ifadelerini kullanmıştı.

YouTube, "sözde soykırım" ile ilgili gerçekleri içine sindiremedi

YOUTUBE O SÖZÜ İÇİNE SİNDİREMEDİ

Sosyal paylaşım sitesi Musevi asıllı işadamı Kasadolu’nun sözde "Ermeni Soykırımı" iddiası hakkında "yüzyılın iftirası" ifadesini kullandığı görüntüleri "nefret söylemi" içerdiği gerekçesiyle kaldırdı.

YouTube, "sözde soykırım" ile ilgili gerçekleri içine sindiremedi - Resim : 2

Kasadolu,Youtube’ın videosunu kaldırmasıyla ilgili SuperHaber’e yaptğı açıklamada kendisine uygulanan sansürün, Ermeni lobisinin ABD'de ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Kasoğlu ”Bu kabul edilemez durum. Youtube gerçeklerle yüzleşmek istemiyor.Bu vahim durum ile ilgili olarak,yargı da neler yapılacağını araştırıyorum.”şeklinde konuştu.

ERMENİLER YOUTUBE'DA BAĞIŞ TOPLAMIŞTI

Doğan Kasadolu'nun sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yaptığı açıklamalara sansür uygulayan YouTube, daha önce Ermeni lobisine verdiği destekle gündeme gelmişti. Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı Karabağ'da zafer kazandığı günlerde Ermeni müzisyenlerin ABD'de kurduğu metal grubu System of a Down grubu Ermenistan için bağış kampanyası düzenlemişti.

Grubun, video paylaşım sitesi Youtube üzerinden yayınladığı “Protect the Land” (Ülkeni koru) isimli şarkının klibinde Ermenistan askerlerinin görüntüleri de yer almıştı. Şarkının sözlerinde ise Ermenistan askerlerinin “sadece kendilerini korudukları” savunularak Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivil katliamları görmezden gelinmişti.

YouTube'de yayınlanan videoda ayrıca bir de bağış butonu açılarak “Tüm işlem ücretleri YouTube tarafından karşılanmaktadır” ifadelerine yer verilmişti.

YouTube, "sözde soykırım" ile ilgili gerçekleri içine sindiremedi ile ilgili etiketler YouTube Doğan Kasadolu sözde ermeni soykırımı yüzyılın iftirası sansür
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.