Youssouf Ndayishimiye'den Medipol Başakşehir'e 4.5 yıllık imza

Yeni Malatyaspor, geçen sezon devre arası transferinin son gününde Burundi Ligi'nde 45 bin euro bonservisle transfer ettiği Youssouf Ndayishimiye'yi 2.15 milyon euroya Medipol Başakşehir'e sattı. Turuncu-Lacivertliler, Galatasaray'ın da istediği 21 yaşındaki orta saha oyuncusuna 4.5 yıllık imza attırdı.

Milli yıldızı İrfan Can Kahveci'yi 7 milyon euro + 2 futbolcu karşılığında Fenerbahçe'ye satan Medipol Başakşehir, orta sahasını Youssouf Ndayishimiye ile güçlendirdi. Yeni Malatyaspor formasıyla özellikle bu sezon gösterdiği performansla Galatasaray'ın da transfer listesine giren Youssouf, Turuncu-Lacivertliler'e 4.5 yıllık imza attı.

22 yaşındaki Burundili orta saha oyuncusunun imza töreninde asbaşkanlardan Mesut Altan ve Mustafa Saral ile CEO Mustafa Eröğüt yer aldı. Ndayishimiye'nin Yeni Malatyaspor'da gösterdiği performansla dikkati çektiğinin belirtildiği açıklamada, "Burundi Milli Takımı'nın futbolcusu Youssouf Ndayishimiye'ye 'Ailemize hoş geldin.' diyor, turuncu-lacivertli formamızla başarılar diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Youssouf Ndayishimiye'den Medipol Başakşehir'e 4.5 yıllık imza

GALATASARAY'IN TEKLİFİ YETERSİZDİ

Geçen sezon devre arası transferinin son gününde Burundi Ligi'nde 45 bin euro bonservis ödenerek alınan futbolcu 1 yıl sonra 2 milyon 150 bin euro kazandırarak Malatya'dan ayrıldı. Ndayishimiye, sarı-siyahlı takımda 2 sezonda 27 Süper Lig, 2 de Ziraat Türkiye Kupası maçına çıktı. Genç oyuncu, ligde 3 kez fileleri havalandırdı.

Transferin mali detaylarına ilişkin bilgilendirme yapan Yeni Malatyaspor Başkanı Adil  "Youssouf Ndayishimiye'yi 2 Milyon 150 Bin euroya Başakşehir'e verdik. Bir sonraki satıştan da yüzde 20 pay alacağız. Galatasaray ile Youssouf Ndayishimiye görüştük. Kulübümüzün çıkarlarını düşünmek zorundayız. Başakşehir daha iyi bir teklif yaptı, o yüzden Başakşehir ile anlaştı" şeklinde konuştu.

TOLGA CİĞERCİ BAŞAKŞEHİR'DE

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile sözleşmesini fesheden Tolga Ciğerci ile opsiyonlu olarak 1,5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Süper Lig'de Galatasaray forması da giyen orta saha oyuncusu, İrfan Can Kahveci transferine karşılık Turuncu-Lacivertliler'e gönderilmişti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Fenerbahçe Spor Kulübü’yle sözleşmesini fesheden ve serbest statüde olan Milli futbolcu Tolga Ciğerci’yi opsiyonlu olarak 1.5 yıllığına kadrosuna kattı. Başarılı orta saha oyuncusunun imza töreninde Asbaşkanlarımız Mesut Altan, Mustafa Saral ve CEO’muz Mustafa Eröğüt yer aldı. Milli futbolcu Tolga Ciğerci’ye ailemize hoş geldin diyor, turuncu lacivertli formamızla başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Youssouf Ndayishimiye'den Medipol Başakşehir'e 4.5 yıllık imza - Resim : 2

Youssouf Ndayishimiye'den Medipol Başakşehir'e 4.5 yıllık imza ile ilgili etiketler Yeni Malatyaspor Medipol Başakşehir Youssouf Ndayishimiye
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.