Yonca Eldener "Göbeklitepe ile Hayal Etmek" etkinliğinde edebiyatseverlerle buluşuyor!

Türkiye’nin uluslararası ilk edebiyat festivali olan İTEF- İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’nin dokuzuncusu “Şehir ve Hayal” temasıyla 6-11 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Festivalin 2017 programında, 8’i yurtdışından, 22’si yerli olmak üzere 30 yazar, 20 yayıncılık profesyoneli ve 5 hikâye anlatıcısı ve 3 müzik grubu İstanbullu edebiyatseverlerle buluşacak. İTEF’in 2017 programında söyleşilerin, edebiyat panellerinin, öğrenci ve yazar buluşmalarının yanı sıra konserler, grafik performansları ve masal etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Bu yılki temaya uygun olarak "Göbeklitepe Muhafızı" kitabının yazarı Yonca Eldener, "Göbeklitepe ile Hayal Etmek" etkinliğinde, Sayım Çınar'ın moderatörlüğünde Göbeklitepe, Urfa, Harran, Milas, Bodrum ve Tarsus gibi kentlerin gerçek tarihlerini ve yaşanmışlıklarını hayallerle harmanlayıp edebiyatseverlerle buluşturacak.

Sayım Çınar'ın moderatörlüğünde ve Yonca Eldener'in katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlik 7 Mayıs Pazar günü saat 14:00-15:00 arasında Grand Pera'da sizlerle olacak.

"Yonca Eldener edebiyatında hayaller kurmaya şehirlerden başlıyor ve önce romanının geçeceği yere karar veriyor. Eldener Göbeklitepe, Urfa, Harran, Milas, Bodrum ve Tarsus gibi kentlerin gerçek tarihlerini ve yaşanmışlıklarını hayallerle harmanlıyor. Kadim kentlerin dar sokaklarında yürürken zihninde hayal çarkları dönmeye başlıyor, yıkılmış duvarların, harabelerin, kitabelerin, terk edilmiş evlerin sözcüsü olup tarihin sessiz tanıklarının tercümanı olacağı kahramanlara dönüşüyor. Göbeklitepe’nin ise onun için özel bir yeri var. Tarihin sıfır noktasının, sınırsız insan yaratıcılığını tetikleyeceğine, hayallerini çok uzun bir süre meşgul edeceğe ve günümüz medeniyetinin anahtarlarını bulmak üzere sayısız düşünce insanına ilham vereceğine inanıyor."

Yonca Eldener "Göbeklitepe ile Hayal Etmek" etkinliğinde edebiyatseverlerle buluşuyor! ile ilgili etiketler itef yonca eldener Sayim çınar festival etkinlik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.