Yolun sonuna gelen Netanyahu, müttefiklerine böyle seslendi

İsrail'de 12 yıllık başbakanlığının bitmesine sayılı günler kalan Binyamin Netanyahu'dan muhalefetin koalisyon için anlaşması sonrası ilk açıklama geldi. Netanyahu 'Tüm sağ Knesset üyeleri bu tehlikeli sol hükümete karşı çıkmalı' dedi. Öte yandan Netanyahu'nun koalisyona engel olmak için müttefiklerini toplantıya çağırdığı öğrenildi.

İsrail'de 12 yıllık Binyamin Netanyahu dönemi sona eriyor. Netanyahu’nun rakipleri Yesh Atid (Gelecek Var) ile Yamina Partisi'nin liderliğindeki muhalefet partileri koalisyon hükümetini kurma konusunda anlaşmaya vardı.

Muhalefetin bu adımı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. Netanyahu, 'Tüm sağ Knesset üyeleri bu tehlikeli sol hükümete karşı çıkmalı' dedi.

TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Öte yandan koltuğu sallanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina lideri Naftali Bennett'in öncülüğünde kurulacak koalisyonu engellemek amacıyla müttefiklerini "acil" toplantıya çağırdığı bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, Netanyahu'nun çağrısı üzerine yapılacak toplantıya İsrail Başbakanı'na destek veren ve Ultra-Ortodoks Yahudileri temsilen eden Şas ile Birleşik Tevrat Partisinin önemli isimlerinin yanı sıra Meclis Başkanı Yariv Levin'in de katılmasının beklendiği belirtildi.

Toplantının amacının Lapid-Bennett liderliğinde bir koalisyon hükümetinin kurulmasını önlemek için ne tür adımlar atılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunmak olduğu ifade edildi.

KOALİSYON İÇİN ANLAŞMAYA VARDILAR

Başbakan Netanyahu'nun başarısız olmasının ardından koalisyonu kurmakla görevlendirilen Gelecek Var lideri Yair Lapid, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'e hükümeti kuracak sayıya ulaştığını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Rivlin ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Lapid ve koalisyonda yer alacak partilerin liderlerini tebrik etmişti.

Aşırı sağcı Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ile Yair Lapid liderliğinde kurulacak koalisyon hükümetinde 8 parti yer alacak.

Netanyahu'yu koltuğundan edecek koalisyon hükümetinin kurulabilmesi için en geç 14 Haziran'a kadar güven oyu alıp yemin etmesi gerekiyor.

Öte yandan İsrail'de ilk kez bir Arap partisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun rakipleri Yesh Atid ile Yamina Partisi'nin liderliğindeki muhalefet partilerinin kurmakta anlaştığı hükümete katılacak.

Yolun sonuna gelen Netanyahu, müttefiklerine böyle seslendi ile ilgili etiketler Netanyahu İsrail koalisyon çağrı müttefik muhalefet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.