Yol TV'den algı operasyonu: Yalana binlerce kişi alet oldu

Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapmak maksadıyla toplanan kalabalık grup, polis ekipleri tarafından uyarıldı. Bu çağrılara kulak vermeyen grubu polis ekipleri 'Aşağıdan' diyerek yönlendirdi. Yol TV isimli kanal ise sözleri 'Aşağı bak' şeklinde servis ederek büyük bir skandala imza attı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, rektörlük görevine getirilen Prof. Dr. Melih Bulu'nun makamından çıkışını engellemek için koronavirüs salgını nedeniyle yasak olmasına rağmen toplu yürüyüş ve toplanma eylemi gerçekleştirmek istedi.

Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, devlet aleyhine slogan atmayı sürdürdü. Toplu yürüyüşün gerçekleştiği sırada polis ekipleri 159 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, zanlılardan 98'inin ifadelerinin alındığı ve bunun ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

YOL TV'DEN ALGI OPERASYONU

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde yürüyüş yapan kalabalık öğrenci grubunun ayrışması için polis sık sık uyarıda bulundu.

Bir polis "aşağıdan" diyerek öğrencileri yönlendirdi. Polisin sözleri, YOL TV tarafından çarpıtılarak servis edildi.

Polisin öğrencilere iddia edildiği gibi "Aşağı bak" demediği, kalabalık halde yürümemeleri ve ayrılmaları için "İn aşağı, aşağıdan" dediği ortaya çıktı.

Bu kurgu yalan ile daha sonra #AşağıBakmayacağız şeklinde sosyal medyada hashtag çalışması yapıldı.

Söz konusu hashtag'a siyasilerden, ünlülere birçok isim destek vererek yalana alet oldu.

EGM'DEN AÇIKLAMA: YALAN VİRÜSÜYLE DE MÜCADELE EDİYORUZ

Söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Emniyet Genel Müdürlüğü, ''Polisimiz pandemi ortamında sadece yasadışı göstericilerle değil, yalan virüsüyle de mücadele ediyor'' ifadelerine yer verdi.

 

 

Yol TV'den algı operasyonu: Yalana binlerce kişi alet oldu ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi polis Eylem aşağıdan aşağıya bak Yol tv

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.