YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması

Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlarda üniversitelerde yüz yüze eğitimin 1 Ekim'de başlayacağı iddia edildi. Bu iddia YÖK Başkanı Yekta Saraç'a dayandırıldı. Ancak, kurumdan yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerde yüz yüze eğitimin 1 Ekim'de başlayabileceği iddialarını yalanladı.

YÖK'ten yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yapılan toplantıda alınan tavsiye kararının ardından yeni bir karar alınmadığı belirtildi.

İşte YÖK'ün açıklaması;

“’Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç açıkladı: Covid-19 tedbirleri kapsamında üniversitelerimizin açılmasına karar verilmiştir. Üniversitelerimiz 1 Ekim sonrası için akademik takvimlerini yüz yüze olacak şekilde hazırlayabilirler’ şeklinde paylaşımlar yer almaktadır ve bazı gazeteci arkadaşlarımız bu açıklamanın doğruluğunu teyit etmek istemişlerdir.

"BÖYLE BİR AÇIKLAMA YOK"

Başkan beyin bu türden bir açıklaması bulunmamaktadır. Sağlık Bakanlığının tavsiye kararının üniversitelere bildirilmesinden sonra bu konu tekrar gündeme gelmemiştir.”

İHA

YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması ile ilgili etiketler YÖK üniversite Eğitim 1 Ekim
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.