YÖK’ten açıklama gelmişti; hibrit model gündemde!

Dün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı’ndan gelen açıklama sonrası hibrit model merak konusu oldu. Peki, hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim üniversitelerde nasıl olacak? İşte detaylar…

Bir süredir belirsizliğin olduğu üniversiteler için dün Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, bir açıklama gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği açıklama kapsamında bahar döneminin online bir şekilde başlayacağını bildiren YÖK Başkanı Özvar, gerekli görülmesi halinde ise hibrit model eğitime geçilebileceğini belirtti. Öğrenciler ise bu modele ilişkin birtakım detayları merak etmeye başladı.

Eğitimin 20 Şubat 2023 tarihi itibariyle başlayacağı üniversiteler için belirsizlik kaybolurken; yeni bir belirsizlik ortaya çıktı. Bu kez nisan ayında yapılacak olan değerlendirme ile hibrit modelin kullanılabileceğini bildiren Başkan Erol Özvar, öğrencilerin konuya ilişkin merakta kalmasına neden oldu. Peki, hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim üniversitelerde nasıl olacak? İşte tüm detaylar…

HİBRİT MODELİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

YÖK’ten açıklama gelmişti; hibrit model gündemde!

En sade haliyle karma öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme anlamına gelen hibrit eğitim hem online süreci hem de bazı derslerin yüz yüze yapılmasını kapsıyor. Geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak da açıklanan hibrit eğitimde derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılırken yüzde 60’ı ya da bir dersin yüzde 60’ı yüz yüze yapılabiliyor. Üniversiteler, hibrit eğitim sürecinde derslere yarı zamanlı olarak okulda işlerken, derslerin geri kalan kısımlarını uzaktan eğitim modeli ile öğrencilere aktarabiliyor. Aynı şekilde bu model, uygulamalı derslerin yüz yüze yapılması; teorik derslerin uzaktan yapılması olarak da kullanılabiliyor.

HİBRİT MODEL SİNYALİ DÜN VERİLDİ

Öte yandan açıklamaları kapsamında hibrit model sinyalini veren YÖK Başkanı Erol Özvar olmuştu. Dün açıklama gerçekleştiren Başkan Özvar, konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullanarak, nisan sonrası hibrit modele geçilebileceğini bildirmişti:

“2022-2023 bahar döneminin uzaktan eğitim ile sağlanmasına daha önce karar verilmişti. Ön lisans, lisans ve lisans üstü bölümleri için bir dizi kararlar aldık. Buna göre 20 Şubat'ta bahar dönemi başlayacak. Alınan kararlar nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitimin harlanmasıyla hibrit eğitim de değerlendirilecektir.”

YÖK’ten açıklama gelmişti; hibrit model gündemde! ile ilgili etiketler YÖK Eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.