Yoksa FETÖ'yü tam anlayamadık mı?

Üzerinden 20 yıla yakın zaman geçen Necip Hablemitoğlu suikastının FETÖ bağlantıları bu süreçte gözler önüne serildi. 2018'de karara bağlanan FETÖ çatı davasının iddianamesinde de Hablemitoğlu'nun örgüt tarafından öldürüldüğüne işaret edildi. Ancak buna karşın Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengul Hablemitoğlu'nun FETO'cülerin ele geçirdiği Euronews Türkçe için bir makale kaleme alması şaşkınlık yarattı!

Çankaya Portakal Çiçeği Sokağı'ndaki evinin önünde silahlı saldırıda hayatını kaybettiğinde 48 yaşında olan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Alman Vakıfları davalarında hazırladığı raporlarla adından söz ettirmişti.

Geçen süreçte suikastın FETÖ tarafından işlendiği iddiası güçlenirken, örgütün hazırladığı kapsamlı dosyalar nedeniyle Hablemitoğlu'nu ortadan kaldırmak istediği kanaati oluştu.

- FETÖ'YÜ O YILLARDA TARİF ETTİ

Hablemitoğlu'nun dikkatleri üzerine çekmesine neden olan çıkış ise FETÖ'nün sözde "cemaat" olarak bilindiği yıllarda bu yapıya yönelik eleştiri ve tespitleriydi.

Ölümünün ardından basılan "Köstebek" isimli kitabında, Gülen cemaatinin silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini daha o yıllarda yapan Hablemitoğlu, elebaşı Gülen'in iktidarı ele geçirdikten sonra Türkiye'ye Humeyni gibi dönmeyi planladığını yazdı.

Hablemitoğlu'nun kitabı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianamelerin "FETÖ/PDY'nin yapısı" başlığı altında anlatılan bölümün referansı oldu.

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen faili meçhul kalan Hablemitoğlu dosyası, 15 Temmuz darbe girişiminden önce yeniden raftan indirildi.

Dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen'in yürüttüğü soruşturmada, Hablemitoğlu suikastına ilişkin detaylar yeniden incelendi, ulaşılan bilgiler, cinayetin FETÖ tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini ortaya koydu.

Örgüt mensubu bir polisin, "Necip Hablemitoğlu cinayeti ile alakalı 18 Aralık 2002'den sonrası ve 6 aylık CDR verilerini şirketlerden istemişler. Onlar da ne var ne yok vermiş. İlgili tarihle alakalı" şeklindeki yazışması, zaman aşımına üç yıl kalan dosyaya delil olarak konuldu.

Böylece darbe girişiminden bir gün önce kabul edilen ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince 8 Haziran 2018'de karara bağlanan FETÖ çatı davasının iddianamesinde, Hablemitoğlu'nun örgüt tarafından öldürüldüğüne işaret edildi.

FETÖ BAĞLANTISININ FARKINDA DEĞİL Mİ?

Diğer yandan Necip Hablemitoğlu'nun eşi Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu'nun kısa süre önce kaleme aldığı bir makale tartışma konusu oldu.

Yurt dışındaki firari FETÖ'cülere destek haberleri ile bilinen ve FETÖ sempatizanları tarafından yönetildiği medya kulislerinde uzun süredir konuşulan Euronews Türkçe için bir yazı kaleme alan Şengül Hablemitoğlu'nun bu tavrı tartışma konusu oldu.

Eşinin katlinin faili olan FETÖ'cülerle neden aynı platformda buluşmayı kabul ettiği merak konusu olan Şengül Hablemitoğlu'nun bu tutumu, "Acaba FETÖ tehdidinin yeteri kadar farkında değil mi?" sorusunu da akıllara getirdi.

İŞTE EURONEWS TÜRKÇE'NİN FETÖ PROPOGANDASI YAPTIĞI HABERLERİNDEN BAZILARI;

Yoksa FETÖ'yü tam anlayamadık mı?



Yoksa FETÖ'yü tam anlayamadık mı? - Resim : 2

Yoksa FETÖ'yü tam anlayamadık mı? - Resim : 3

Yoksa FETÖ'yü tam anlayamadık mı? - Resim : 4 

 

Yoksa FETÖ'yü tam anlayamadık mı? ile ilgili etiketler FETÖ Necip Hablemitoğlu suikast euronews
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.