Yoksa Abdurrahman Dilipak pandemi bitmesin mi istiyor?

Koronavirüs vaka sayısı gitgide artarken, adeta pandemi bitmesin diye tersine kürek çekenler var! Bu isimlerin başındaysa aşı karşıtı Abdurrahman Dilipak geliyor. Dilipak son olarak aşıyı bir kenara bıraktı, bu kez de maske takılmasına itiraz etti! Buna gerekçe olarak ise ortaokul fen dersi bilgilerine başvurdu...

Türkiye'de koronavirüs tablosu gün geçtikçe ağırlaşıyor. Dün açıklanan verilere göre, 21 bin 893 kişinin testi pozitif çıktı, 252 kişi hayatını kaybetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Farz edin ki bugün vefat eden 252 Covid-19 hastamızdan biri için şu an taziye veriyorsunuz. Testi pozitif çıkmış birini aramış, geçmiş olsun diyorsunuz. Bu tabloda yer alacak uyarı, tam o an düşünecekleriniz olsun. Yarın sağduyulu bir başlangıç yapalım." ifadelerini kullandı.

 Ancak bu sağduyu çağrısına kulak asmayanların sayısı da azımsanacak gibi değil!

Aşı karşıtlığının bayraktarlığını yapan Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da bu isimlerin başında geliyor.

Uzun süredir toplumu aşı olmamaları konusunda yönlendiren Dilipak son olarak maskeye de savaş açtı.

Maskenin hastalığı iyileştirmediğini söyleyen Dilipak, "Normal insanın maske kullanması aslında sorunlu. İsterseniz süpürme mekanizmasını çıkartın, elektrik süpürgesinin hortumuna bir maskeyi dayayın süpürge makinasını çalıştırın bakalım nasıl bir ses veriyor? Bir tane daha takın üstüne sonra ne oluyor? Sizin akciğeriniz o kadar güçlü hava çekmiyor. Yeteri kadar oksijen alamıyorsunuz ve yeteri kadar oksijen alamazsanız hastalık iyileşmez. Kendi mikrobunuzu tekrar soluyorsunuz dışarı bırakmanız lazım." diye konuştu.

Ortaokul temel fizik bilgisi ile maskenin neden zararlı olduğunu "kanıtlamaya" çalışan Dilipak şöyle devam etti;

"Maskeniz çenenin altında, ağzınızdan çıkan sıcak hava nereye gider? Sıcak hava yukarı doğru gider, zaten burnunuza tam bastırmadığınız için, zaten tam bastırsanız bir daha nefes alamazsınız, daha az nefes alırsınız. Buradan gözünüze üflüyorsunuz, çocuk mu kandırıyorsunuz siz! Gözden de mikrop bulaşır."

Yoksa Abdurrahman Dilipak pandemi bitmesin mi istiyor? ile ilgili etiketler Abdurrahman Dilipak maske pandemi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.