Yoklama kaçaklarına SMS mesajı! Askerlik yoklama kaçağı ne demek?

1 Şubat 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden SMS aracılığı ile gönderilen 'Yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız' mesajı gündemde. Askerlik çağına gelen ve henüz askerlik görevini yerine getirmeyenlerin karşısına çıkan bu mesaj sorgulanmaya başlandı. Peki, yoklama kaçağı ne demek? Askerlik yoklama başvurusu nasıl yapılır?

Yoklama kaçağı, askerlik çağında olmasına rağmen tecil işlemlerini yerine getirmeyen kişileri ifade eder. Yoklama kaçağı olarak işlem gören bir kişi kaçak olarak sayıldığı ilk günden yakalandığı ilk güne kadar değerlendirilen gün kapsamında 5 TL’den cezai işlem görür. Yani bu kişi 100 gündür kaçaksa 5x100 TL'den toplam 500 TL cezaya çarptırılır.

YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ?

Madde 82 kapsamında yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye gider ya da yakalanırsa anında para cezası alır. Eğer kişinin tecil hakkı bulunuyorsa varsa gerekli işlemleri yaptırarak şubeden ayrılabilir.

Yoklama kaçaklarına SMS mesajı! Askerlik yoklama kaçağı ne demek?

ASKERLİK YOKLAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yoklama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. 'www.turkiye.gov.tr' adresindeki asal yoklama işlemleri başlığı altında yer alan asal yoklama başvurusu linkinden, vesikalık fotoğraflar yüklenerek gerekli formlar doldurulmaktadır.

Yoklamalarını askerlik şubesi üzerinden yaptıracaklar ise yanlarında T.C. kimlik kartları, varsa öğrenim belgesi, sürücü belgesi, meslek veya sanatlarına ilişkin bonservis, sertifika, kurs belgesi ve sağlık durumlarına ilişkin raporları bulundurmaları gerekmektedir.

Yoklama kaçaklarına SMS mesajı! Askerlik yoklama kaçağı ne demek? ile ilgili etiketler askerlik SMS e-Devlet yoklama kaçak
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.