YÖK'E açık çağrı!....Bu adamı rektör yapmayın

Bilgi Üniversitesi'nde Türkiye karşıtı bütün yıkıcı faaliyetlerin altından ismi çıkan Prof Murat Borovalı'nın Üniversite'nin sahibi Amerikalı vakıf tarafından rektör vekilliğine getirilmesi tartışma yarattı.

YÖK BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NE NEDEN İLGİSİZ?

FETÖ örgütünün üniformalı teröristleri tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL uygulamasına göre bu örgütün bütün kurumlardan temizlenmesi için ciddi adımlar atılıyor.

Operasyonların önemli ayaklarından biri de üniversiteler.

YÖK, kamu üniversitelerinde çok sayıda akademisyeni gözaltına aldı ve üniversite yöteticilerini işten el çektirdi. Ancak Vakıf Üniversiteleri de mercek altında.

Türkiye'nin en tartışmalı vakıf Üniversitelerinden biri olan Bilgi Üniversitesi'nde de tuhaf gelişmeler yaşanıyor.

ABD istihbarat örgütü CIA'in en önemli partner kuruluşlarından biri olan laureate Education Vakfı'nın büyük hissedarı olduğu Bilgi Üniversitesi, Gezi olayları, Kobani, Çözüm süreci, FETÖ Örgütünün Türkiye'yi hedef alan ykıcı faaliyetleri gibi konularda hep Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısında pozisyon aldı.

Teröre destek veren Akademisyenler Bildirisine en çok imza verenler de bu kurumdan çıktı. Derslerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler içeren konuşmaların ses kayıtları basına sızdı, PYD teröristlerinin faaliyetleri ve çekilmiş videolarıo derelsrde öğrencilere gösterildi.

Üniversitede görev yapan milli karektere sahip akademisyenler peş peşe görevden uzaklaştırıldı. İdris Kardaş olayı bunun son örneğiydi.

050820161715356330051_3.jpgKİM BU MURAT BOROVALI?

Hal böyleyken Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Prof Murat Borovalı, mütevelli heyeti tarafından üniversiteye rektör olarak atandı ve ismi YÖK'e bildirildi.

Prof Borovalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan hakaret dolu açıklamaları ile tanınan, skandal akademisyenler bildirisi için öğretim ükelerini teşvik eden, İstanbul'da yapılacak olan Siyaset Bilimi Kongresine gelecek yabancı bilimadamlarını 'Gelmeyin, burası güvenli bir ülke değil' diye engelleyen bir isim olarak biliniyor.

Prof Borovalı'yı geçici rektör olarak atayan ABD'li laureate Education Vakfı, Borovalı'nın YÖK tarafından atanması için de olumlu görüşün çıkmasını bekliyor.

laureate Vakfı, tıpkı FETÖ gibi dünyanın bir çok ülkesinde 1 milyona yakın öğrencisi bulunan üniversiteler zincirinin sahibi konumunda. CIA bağlantılı bu vakfın Bilgi Üniversitesi'ni Türkiye aleyhtarı bir yapıya dönüştürdüğü kamuoyu tarafından biliniyor.

Superhaber, YÖK Başkanı'nı bu konuda dikkatli olmaya çağırıyor.

050820161716236338669_3.jpg

YÖK'E açık çağrı!....Bu adamı rektör yapmayın ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.