YÖKDİL soruları ve cevapları açıklandı mı? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

5 Kasım tarihli YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sınava giren öğrencilerin merak konusu oldu. YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. 3. düzenlenecek olan YÖKDİL Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirecek. 3. YÖKDİL Sınavı sonrası soru ve cevapların yayınlanması bekleniyor. 5 Kasım'da Anadolu Üniversitesi tarafından 35 sınav merkezinde yapılan YÖKDİL sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. Peki YÖKDİL nedir? YÖKDİL soruları ve cevapları açıklandı mı sorusu binlerce sınava katılım sağlayan aday tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Geçtiğimiz dönemde 2 gün içerisinde açıklanan YÖKDİL sınav sonuçlarının bu dönem de hemen hemen aynı tarihlerde açıklanması bekleniyor. İşte YÖKDİL hakkında tüm detaylar...

yokdil.yok.gov.tr adresinde 5 Kasım 3.YÖKDİL sınav sonuçları son dakika duyurusu yapıldı. 5 Kasım'da Anadolu Üniversitesi tarafından 35 sınav merkezinde yapılan YÖKDİL sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. 5 Kasım 2017 Pazar günü saat 09.30'da tek oturum halinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavında adaylara, çoktan seçmeli ve beş cevap şıklı 80 adet soru soruldu ve 180 dakika sınav süresi verildi. Yükseköğretim Kurulu ( YÖK) tarafından Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Projesi kapsamında dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav getiriliyor. Peki YÖKDİL nedir? YÖKDİL soruları ve cevapları açıklandı mı sorusu binlerce sınava katılım sağlayan aday tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Geçtiğimiz dönemde 2 gün içerisinde açıklanan YÖKDİL sınav sonuçlarının bu dönem de hemen hemen aynı tarihlerde açıklanması bekleniyor. Peki, YÖKDİL soruları ve cevapları açıklandı mı? YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YÖKDİL hakkında tüm detaylar...

yAkdil_3

YÖKDİL SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Geçtiğimiz dönemde 2 gün içerisinde açıklanan YÖKDİL sınav sonuçlarının bu dönem de aynı süreç ele alınırsa 7 ya da 8 Kasım tarihinde adayların erişimine açılacağı düşünülmektedir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları,9 Temmuz tarihinde gerçekleşen bir önceki sınav döneminde 27 Temmuz tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı. Bu tarih baz alınırsa, bu dönem gerçekleştirilen sınavın ardından sonuçların 22 ile 24 Kasım tarihinde açıklanacağı öngörülmektedir. Bu tarih YÖK'ün yoğunluk durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK?

Bu sınava yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi YDS ile eşdeğer olacak. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

yAkdik

SINAVIN BAŞARISI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

"YDS İLE EŞ DEĞER"

Saraç'ın verdiği bilgiye göre, ücreti 75 TL olarak belirlenen sınava başta yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar katılabilecek. Sınavın başarısı ilgili mevzuat düzenlemelerinde ve YDS sınavında uygulandığı gibi doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde ise en az 65 olması gerekecek. Bu sınav YDS'yi etkilememekle beraber adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacak.

SINAVA KİMLER BAŞVURULABİLİR?

YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir. Başvuru yapan adaylar doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde ise 65 aldıkları takdirde başarılı sayılacaklar.

yAkdil_2

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurulu ( YÖK) tarafından Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) Projesi kapsamında dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav getiriliyor. Peki YÖKDİL nedir? İşte YÖKDİL hakkında tüm detaylar...YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak yeni bir sınav yapılacak.

Sınavla ilgili YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç basın mensuplarına bilgi verdi. Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine ulaşabilmesinin ancak nitelikli bilgi üretimi ve insan faktörü ile mümkün olabileceğini vurgulayan YÖK Başkanı Saraç, "Bu amaca yönelik olarak yeni YÖK olarak yakın zamanda birçok yeni girişim başlattık. Bunların arasında yakın zamanda kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz 100/2000 projesi (ülkemizin 100 öncelikli alanında 2 bin doktora insan kaynağı yetiştirilmesi), ihtisaslaşma odaklı bin araştırma görevlisi kadrosu gibi doktoralı insan kaynağının arttırılması projelerimiz yer almaktadır. Yine geçtiğimiz yıl yeniden düzenlemesi yapılan doçentlik başvuru kriterleri de bu kapsamdaki girişimlerimizin arasındaydı. Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademide olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreçlerin de baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu" ifadelerini kullandı.

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

YÖKDİL soruları ve cevapları açıklandı mı? Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler YÖKDİL yokdil.yok.gov.tr sınav sonuçları ne zaman açıklanacak yökdil soruları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.