YÖKDİL/2 soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2021?

ÖSYM tarafından düzenli olarak yapılan, lisansüstü eğitime devam etmek isteyen adayların ve üst kadrolara geçmek isteyen akademisyenlerin girdiği YÖKDİL sınavı bugün yapıldı. Sınavın ardından adaylar, YÖKDİL/2 soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, 2021 YÖKDİL/2 sınavı soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde...

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL), 29 Ağustos tarihinde binlerce adayın katılımı ile gerçekleşti. Adaylar, sınavın ardından YÖKDİL soruları ve cevaplarının yayınlanacağı tarihi araştırmaya başladı. YÖKDİL sonuç tarihi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Buna göre sınav sonuçları, 21.09.2021 tarihinde açıklanacak. Diğer taraftan bugün sınava giren adaylar, YÖKDİL/2 sınav sorularının ve cevap anahtarının ne zaman açıklanacağını heyecanla araştırıyor. 

 YÖKDİL/2 soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2021?

YÖKDİL soru ve cevap tarihine yönelik açıklama yapılmadı ancak ÖSYM bünyesindeki sınavların soruları ve cevapları sınav gününden kısa bir süre sonra (1 hafta içerisinde) açıklanıyor.

 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerli olacak

Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

 

 

YÖKDİL/2 soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2021? ile ilgili etiketler ÖSYM YÖKDİL İngilizce sınavı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.