YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanacak 2019? 3 Kasım YÖKDİL sınavı soru ve cevapları!

ÖSYM tarafından düzenlenen, YÖKDİL sınavı bugün uygulanıyor, 13-23 Eylül 2019 Tarihleri arasında alınan YÖKDİL başvuruları sonrasında, sınav günü geldi çattı. Adaylar soru ve cevapların yayınlanmasını heyecanla bekliyor. Peki, YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanacak 2019? | 3 Kasım YÖKDİL sınavı soru ve cevapları! Detaylar haberimizde...

YÖKDİL sınavını bugün gerçekleştirilmesi ile beraber adaylar, soru ve cevap anahtarlarının ne zaman yayınlanacağını merakla araştırmaya devam ediyor.Peki, YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanacak 2019? 3 Kasım YÖKDİL sınavı soru ve cevapları! Detaylar haberimizde...

YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanacak 2019? 3 Kasım YÖKDİL sınavı soru ve cevapları!

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL soruları ve cevapları, kurum tarafından ne zaman yayınlanacak, sorusuna Anadolu Üniversitesi'nin resmi açıklaması bulunmuyor. Bir önceki sınavlara bakıldığında sınavdan sonraki hafta sorgulama sayfasında sorular ve cevaplar yayınlanmaktadır.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı himayesinde Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL ve YDS- e-YDS arasındaki en temel fark; YÖKDİL'de uzmanlık alanlarına yönelik soruların olmasıdır. YÖKDİL, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri alanlarında Almanca, Arapça,Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılmaktadır.

Yök-Dil, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı kısaltmasıdır. Akademik camiayı ilgilendiren bu sınav YÖK başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenmektedir. Yök-Dil sınavının soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmaktayken sınav organizasyonu Anadolu Üniversitesince yapılmaktadır.

YÖK-DİL'e eski ÜDS'nin yeni versiyonu da diyebiliriz. Sınav Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve İngilizce alanlarında yapılacaktır. Özellikle akademik kariyer düşünen adaylar YDS'den pek memnun değildi. Bunun sebebi sınavın akademik camiaya hitap etmemesi ve ÜDS'ye göre aşırı zor olmasıydı. Bu yönden YÖK'e de çok fazla talep gelmiş ve YÖK değerlendirmeler sonucunda YDS'den daha kolay olması beklenen ve akademik camia için daha belirgin olan bir sınavı YÖK-DİL'i 2017 yılında başlattı.

Yüksek lisans ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil seviyesini ölçmek isteyen diğer adaylar da bu sınava başvuru yapabilir.

YÖKDİL soru ve cevapları ne zaman açıklanacak 2019? 3 Kasım YÖKDİL sınavı soru ve cevapları! ile ilgili etiketler ÖSYM Sınav başvuru 2019 YÖK
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.