YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak 2020?

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınavı 1 Mart 2020 tarihinde yani dün gerçekleştirildi. Yabancı dil seviyesini görek için sınava giren adaylar soru ve cevapların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. Detaylar haberimizde....

8-16 Ocak tarihlerinde başvuruları alınan YÖKDİL 1 Mart tarihinde yapıldı. Adaylar şimdi büyük bir heyecanla soru-cevapların yayınlanacağı tarihi ve sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyorlar. YÖKDİL sınavı fen bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler alanlarında gerçekleştiriliyor.

YÖKDİL SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

YÖKDİL Soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar 26 Mart 2020 tarihinde açıklanacak.

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak 2020?

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?

Cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

 

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak 2020? ile ilgili etiketler YÖKDİL 2020 Sınav İngilizce ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.