YÖKDİL sınavı ne zaman 2019? Başvurular ne zaman başlayacak?

YÖKDİL sonbahar sınavı ne zaman yapılacak? Birçok adayın merakla beklediği 7. YÖKDİL sınavının tarihi açıklandı. Yılın belirli dönemlerinde gerçekleşen YÖKDİL sınavının tarihi YÖK tarafından duyuruldu. Böylelikle adayların cevabını yoğun bir şekilde araştırdığı 'YÖKDİL sınavı ne zaman?' sorusu yanıtını buldu. Detaylar haberimizde...

Yabancı dil puanına ihtiyaç duyan on binlerce adayın araştırdığı '2019 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?' sorusunun cevabı belli oldu. Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan YÖKDİL sınavının tarihi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanırken çeşitli bilgiler de verildi. Peki YÖKDİL sınavı ne zaman? Ayrıntılar haberimizde...

YÖKDİL sınavı ne zaman 2019? Başvurular ne zaman başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) başvuruları 13-23 Eylül tarihlerinde alınacak. Geç başvuru tarihi ise 2 Ekim olarak belirlendi.

2019 YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

YÖKDİL sınavı 3 Kasım'da gerçekleşirken sonuçlar ise 28 Kasım'da açıklanacak.

YÖKDİL SINAVINI ARTIK ÖSYM YAPACAK

YÖK'ten yapılan açıklamada, alana özgü tek yabancı dil sınavı olan YÖKDİL'in geçen yıl Kurulun koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık ÖSYM tarafından, yine YÖK'ün koordinasyonunda, fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında uygulanmaya devam edecektir."

 

YÖKDİL sınavı ne zaman 2019? Başvurular ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.