YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL soru ve cevapları

YÖKDİL sınavı bu yıl ilk kez gerçekleştirildi ve 5 Mart Pazar günü tamamlandı. YÖKDİL soruları ve cevapları Anadolu Üniversitesi'nin sayfasında yayınlanırken, kurum 80 sorudan sadece 10 soruyu sınava girenlerle paylaştı. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YÖKDİL sınav sonuçları ile ilgili tüm detaylar....

Binlerce adayın katılım gösterdiği YÖKDİL sınavı 5 Mart Pazar günü gerçekleştirildi. 80 sorunun sorulduğu sınavın ardından adaylar, YÖKDİL sınavı sonuçları için sık sık YÖKDİL resmi internet sayfasını ziyaret etmeye başladı. Peki, YÖKDİL sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YÖKDİL sınavı için merak edilenler...

yokdil

YÖKDİL sınavında adaylara çoktan seçmeli 80 soru soruldu ve 180 dakika süre verildi. YÖKDİL sınav sonuçları beklentisi sürerken, soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağı adayların araştırma konusu oldu. YÖKDİL sınavı sonuçlarına odaklanan adaylar, sık sık YÖKDİL resmi internet sayfasını ziyaret etmeye başladı.
Değerlendirilme, 100 puan üzerinden yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak. Yanlış yanıtlar sınav sonucuna etki etmeyecek. Sınav sonuçları "yokdil.yok.gov.tr" adresinden açıklanacak.

YÖKDİL soruları ve cevapları Anadolu Üniversitesi'nin sayfasında yayınlanırken, kurum 80 sorudan sadece 10 soruyu sınava girenlerle paylaştı.

YÖKDİL soruları için tıklayın

YÖKDİL SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye'de sınav sonuçları sınavdan 13 gün sonra açıklanmaktadır. 13 gün sonra kurumun belirlediği tarihte sonuçlar açıklanırken, 5 Mart'ta yapılan sınav sonuçları en erken 18 Mart 2017 tarihinden sonra açıklanma durumu olabilir.

yk-1

İLK AKADEMİK DİL SINAVI

Alana özgü ilk akademik dil sınavı YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.

Sınava yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

YÖKDİL SINAV YORUMLARI

Sınava giren adaylar, YÖK sınav yorumlarını sosyal medya hesaplarından ve forumlardan yapıyor. İşte, YÖKDİL sınav yorumlarından bazıları!

Alper Kadir BALKIS‏ @kadirbalkis
Ingilizceyi iyi bileni ayiramayan yds ye oranla daha adil bir sınavdı. #yökdil

Emre Cıbır‏ @emrecibir2010
Liseden başlayarak girdiğim tüm denemeler ve sınavlar dahil şu ana kadar gördüğüm en kolay sınavdı.(sosyal bilimler) #yökdil

Mevlut Gurbuz‏ @Mevlut_Gurbuz 32 dk.32 dakika önce
Çalışsam 75 liraya, çalışmasam sınavın kolay olmasına üzülüyorm​, her halükarda zarardaym ama pişman değilim yine olsa yine girerim???? #yökdil

elografya‏ @elografya
İngilizce bilmeyip sınavdan 80 alanlar dolaşır artık ortalarda kasım kasım #yökdil

Burcu Daylar‏ @burcudaylar
Öyle kolay bir sınavdı, çalışma fırsatı olmadan orta halli geldi geçti. Çalışanlar uçmuştur sanırım. #yökdil

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL soru ve cevapları ile ilgili etiketler YÖKDİL yökdil sınav sonuçları yökdil soru ve cevapları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.