YÖKDİL başvuruları nasıl yapılır? 2020 Yökdil başvuru ücreti ne kadar?

YÖKDİL başvuruları başladı. YÖKDİL sınav başvuruları 8-16 Ocak 2020 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden alınacaktır. Birçok öğrenci nasıl başvuru yapacağını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, YÖKDİL başvuruları nasıl yapılır? 2020 Yökdil başvuru ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde..

2020 YÖKDİL/1 sınavına katılacak vatandaşlar başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler.YÖKDİL sınavı başvuruları bugün itibari ile başladı. Adaylar başvuruların nasıl yapılacağını ve başvuru ücretinin ne kadar olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, YÖKDİL başvuruları nasıl yapılır? 2020 Yökdil başvuru ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde..

YÖKDİL başvuruları nasıl yapılır? 2020 Yökdil başvuru ücreti ne kadar?

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sınav başvuruları elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacak. Adaylar sınava girmek istedikleri alanı ve dili, sınav başvurusu esnasında seçecek. YÖKDİL başvuru ücreti ise 120 lira olarak belirlendi.

YÖKDİL BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.

YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

YÖKDİL BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre, 2020 YÖKDİL/1 başvuruları 8-16 Ocak tarihlerinde alınacak. YÖKDİL başvuru kılavuzu ilerleyen saatlerde erişime açılacak.

Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

 

YÖKDİL başvuruları nasıl yapılır? 2020 Yökdil başvuru ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler YÖKDİL 2020 yökdil başvuruları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.