YÖK anket nedir, nasıl katılım sağlanır?

YÖK son dakika açıklamasında online anket tertip ederek bahar yılı planlamalarına yol gösterecek görüşleri alacak. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından anket duyurusu akabinde öğrenci ve akademisyenler online anketi doldurabilmek için araştırmalarını hızlandırdı.

Yüksek Öğretim Kurulu, YÖK öğrenci ve akademisyenlerin görüşlerini almak için girişimlerini hızlandırdı. Pandemi döneminde verilen uzaktan eğitimi analiz etmek ve bahar dönemi için görüşleri öğrenmek isteyen YÖK anketi akademisyenlerin ve öğrencilerin katılabileceği bir şekilde hazırlanacak.

YÖK ANKET NEREDE, NASIL GİRİLİR?

Online anket duyurusunu paylaşan Yüksek Öğretim Kurulu anketin ne zaman ve nasıl doldurulacağını ise henüz paylaşmadı. Konuya ilişkin kurumdan yeni açıklama geldiğinde içeriğimizde yerini alacak. Son bilgiler için YÖK’ün resmi hesapları takip edilebilir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), küresel salgın sürecinde online olarak sürdürülen eğitim öğretimin değerlendirilmesi amacıyla üniversitelerdeki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yönelik anket düzenliyor.

“Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı" çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını" önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek.

“Öğrenci" ve “akademisyenler"e yönelik olmak üzere iki ayrı grupta yapılacak anketin önümüzdeki bahar yarı yılı ile ilgili planlamalara da ışık tutması bekleniyor.

 

Üniversiteler ve diğer paydaşların görüşlerine sık sık başvuran YÖK, bu anketin sonuçlarını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşmayı hedefliyor.​

YÖK anket nedir, nasıl katılım sağlanır? ile ilgili etiketler YÖK Anket
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.