YKS'deki film sorusunu senaristi de çözemedi

Hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı'nda (YKS) Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmi ile ilgili bir soru soruldu. Soruyu anlamayan filmin senaristi Levent Kazak, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Durumdan gurur duyduğunu belirten Kazak, "Soruyu anlamadım, var mı çözen?" diye sordu.

Hafta sonu yapılan YKS sınavında sorulan sorular ÖSYM'nin sitesinde erişime açıldı. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü sınavda sorulan bazı sorular ise sosyal medyada gündem oldu.

Onlardan biri de Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü filmi ile ilgili olan paragraf sorusuydu.

SENARİST SORUYU ANLAMADI

Soruyu sosyal medya hesabından paylaşan filmin senaristi Levent Kazak, "Size bir iyi, bir de kötü haberim var: iyi olan, iki gün önceki üniversite giriş sınavında bizim üzerimizden hknö’yü sormuşlar, filmimiz adına gurur duyduk. kötü olan ise soruyu anlamadım, var mı çözen?" ifadelerini kullandı.

Sorunun teknik bir soru olduğunu belirten Kazak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teknik bir soru, matematiğinde bir dert yok. ama soruya hizmet eden metin sanırım metin erksan’ın yazısından alınmış (filmi ‘devlet ana’ ile ilişkilendiren bir tek o) ama kemal tahir ile devlet ve toplum konusunda görüş ayrılığına nasıl geldik oraları pek anlayamadım" 

İşte o soru ve paylaşımlar:

YKS'deki film sorusunu senaristi de çözemedi

YKS'deki film sorusunu senaristi de çözemedi - Resim : 2

SORUNUN CEVABI D ŞIKKI

Sosyal medya kullanıcıları ise sorunun cevabının D şıkkı olduğunu belirtti.

 

YKS'deki film sorusunu senaristi de çözemedi ile ilgili etiketler Twitter YKS film soru hacivat karagöz neden öldürüldü Levent kazak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.